B12 נמוך

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

16/06/2004 | 19:06 | מאת: MOR

לאחר שעברתי לתפריט טבעוני - כבר שנה וחצי . בבדיקות דם האחרונות התגלה שיש לי רמת ויטמין B12 - 209 pg/ml . מה נהוג לעשות במקרה כזה ? האם לקחת תוספת באופן נפרד? , אם כן לכמה זמן , האם יש סיכוי לייצב את רמת הויטמין בגוף ?. איך ניתן לשפר את התפריט הטבעוני בכדי לצרוך / לייצר יותר מויטמין זה בגוף . אשמח לקבל את תשובתכם. מור

17/06/2004 | 15:04 | מאת:

מור שלום, המקורות התזונתיים לויטמין B12 הינם בשר ומוצריו, עופות, דגים, ביצים ובכמות פחותה מוצרי חלב. אם כטבעונית את נמנעת ממוצרים אלא חסרים לך מקורות תזונתיים לויטמין B12. מומלץ לשקול נטילת תוסף B12 למציצה תת לשונית למשך כחודשיים ולעקוב אחר הרמות בבדיקת דם. בברכה, רונית ענבר