מחלת קרוהן - מחסור בויטמינים ומינרלים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

05/06/2004 | 17:26 | מאת: עמית

שלום, אני חולה קרוהן לאחר כריתה של המעי הגס הימני ו15 סמ מהמעי הדק. אני לוקח מדי יום חומצה פולית ומקבל מדי חודש זריקות B12. מזה חודשים ארוכים אני סובל מתחושת סחרחורת קלה/אי יציבות ומכיון שכל הבדיקות (אאג/נוירו/לב/אורטופד) תקינות אני חש שכנראה חסרים לי ויטמינים ו/או מינרלים שונים - האם ניתן לבצע בדיקה כללית לכל הויטמינים והמינרלים? אם לא, אזיי אלו חוסרים פוטנציאליים את ממליצה לבדוק? בתודה מראש!

09/06/2004 | 09:11 | מאת:

עמית שלום, עמית שלום, כדי לענות לשאלתך יש צורך בפרטים נוספים כגון: שינויים במשקל, תרופות, תדירות יציאות ועוד. באופן כללי חסרים אופיניים במחלות מעי דלקתיות הינם: חומצה פולית, ברזל, ויטמין B12, סידן וויטמין C עם זאת תחושות של חולשה כללית יכולות לנבוע גם מצריכת מזון מועטה מדי. מומלץ לך לפנות לדיאטנית להערכה תזונתית מקיפה והתאמת תוכנית אישית המתאימה לך. בברכה, רונית ענבר