חוסר בוויטמין b12

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

08/05/2004 | 10:31 | מאת: אפריים

אני בגיל 44 ולאחרונה יש לי בעיית זיכרון, בבדיקת דם ניתגלה חוסר בוויטמין b 21. מה הסיבה ומה עליי לעשות????

08/05/2004 | 19:37 | מאת: yafalibi

לאחרונה קראתי ספר בשם הומוציסטין שהוא הורמון הנמצא בגוף, אם קיים עודף הורמון זה בגוף, הוא עלול לגרום למחלת אלצהיימר וכן להתקפי לב ולשטף דם במוח, הטיפול הוא בבדיקת דם להימצאות הומוציסטין בדם, ובמידה ואכן קיים עודף הומוציסטין בדם, יש לקחת חומצה פולית וויטמין B6, B12.

08/05/2004 | 19:38 | מאת: yafalibi

yafalibi כתב/ה: > > לאחרונה קראתי ספר בשם הומוציסטין שהוא הורמון הנמצא בגוף, אם > קיים עודף הורמון זה בגוף, הוא עלול לגרום למחלת אלצהיימר וכן > להתקפי לב ולשטף דם במוח, הטיפול הוא בבדיקת דם להימצאות > הומוציסטין בדם, ובמידה ואכן קיים עודף הומוציסטין בדם, יש לקחת > חומצה פולית וויטמין B6, B12.

09/05/2004 | 00:12 | מאת:

אפריים שלום, ישנן סיבות שונות לחסר ויטמין B12 כשהשכיחות ביותר הן צריכה מועטה של הויטמין וספיגה לקויה ( ספיגתו של ויטמין B12 מורכבת ומתרחשת באתרים שונים של מערכת העיכול). יש להתייעץ עם רופא מטפל על מנת לשקול נטילת תוסף. בברכה, רונית ענבר