חסר בB12 ושיווי משקל

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

24/04/2004 | 11:52 | מאת: צחי

רונית שלום אני בן 33 ואינני צמחוני.ובבדיקה האחרונה נמצאה לי רמה של 127 בויטמין B12 אינני יודע ממתי יש לי חסר בויטמין הזה.האם יכול להיגרם נזק אירברסיבילי עקב מחסור בויטמין זה? הנני סובל זה מספר שנים מהפרעות בשיווי המשקל והתקפי ורטיגו האם יש קשר?

25/04/2004 | 10:41 | מאת:

צחי שלום, רמות ויטמין B12 שאתה מציין נמוכות ודורשות טיפול. תוסף ויטמין B12 ניתן בזריקות או ע"י תוסף למציצה תת לשונית עליך להתייעץ עם הרופא לגבי הטיפול המתאים ביותר . לא ידוע לי קשר בין מחסור בויטמין B12 ובין התקפי ורטיגו. בברכה, רונית ענבר