ויטמין B - דחוף

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

20/04/2004 | 00:51 | מאת: תמר

שלום רב, התחלתי ( היום ) לקחת טבליה אחת ליום של קומפלקס ויטמין B . לא ערכתי לפני כן בדיקות דם לקביעת רמתם של ויטמני B בדמי ואני יודעת שעודף של הויטמין -רעיל . ( החלטתי לקחת את הנ"ל כי אני סובלת מכאבי תופת ומעדיפה להמנע כרגע ממשככים בשל תופעות הלוואי ונזקים אחרים שלהם . ) האם יתכן שללא בדיקות דם אני עלולה ליצור עודף של הויטמין ? תודה רבה מראש .

22/04/2004 | 12:40 | מאת: יואל שניאור - נטורופת

תמר שלום! אין סיכוי שתגיעי לעודף בויט' B וקבוצותיו היות והינו נשטף בשתן (ולכן הוא מופרש בצבע צהוב כהה). עדיין אני תוהה על קנקנך בהקשר של ויט' B לכאבים, אילו כאבים? מיקום? משך התקופה וכד'. ואולי יש פיתרונות ייצירתיים יותר או שילוב של תוספי מזון אחרים. בבריאות טובה ושלמה.

22/04/2004 | 14:41 | מאת:

תמר שלום, לא ברור לי מדוע את נוטלת תוסף קומלקס B? מומלץ להתייעץ עם רופא מטפל על מנת לברר את הצורך בנטילת התוסף. באופן כללי הצטברות רמות גבוהות של ויטמין B6 וניאצין ( B3) עלולות לגרום לרעילות ותופעות לואי. בברכה, רונית ענבר

22/04/2004 | 19:20 | מאת: תמר

תודה רבה על תשובתך . יש השערות ( אבל אין הוכחה מוצקת ) שויטמין B12 יכול לסייע בשיכוך כאבים בשל השפעתו על רמת הסרטונין . יש תרופות הנתנות לסובלים מכאבים קשים שמעלות את רמת הסרטונין ( למשל: מלודיל ) וכן לעיתים ממליצים לנשים הסובלות מ- PMS ליטול תוספת של ויטמין זה . אגב , האדם האחר שענה על שאלתי טען שעודפי הויטמין מסיסים במים . אם-כך , עודפי הויטמין מסוכנים או לא ? ( אני מניחה שכן לפי תשובתך אבל אנא עני לי שנית ) ושוב - תודה !