חומצה פולית

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

20/02/2004 | 07:53 | מאת: כלנית

הרופאה אמרה לי לקחת 5מ"ג חומצה פולית כמה חודשים לפני הריון (עקב הריון קודם שלא התפתח טוב), האם לקחת יחד עם זה גם B12 וSLOW FE ברזל - באיזה מינונים? האם אני יכולה לקחת אותם עם תה/קפה בלי קפאין? תודה

21/02/2004 | 19:37 | מאת: יואל שניאור - נטורופת

היי האם קיבלת הוראה לקחת את התוספים הנוספים מעבר לח' פולית? האם יש סיבה לנטילתם? את אנמית? צמחונית? הח' פולית הכרחית בענין זה להריון, ורק במידת הצורך להוסיף אלמנטים אחרים, אם כי אם עברת הריון כושל, יש מקום להוסיף את ה- B12 יותר מאשר הברזל ואם ברזל אז עדיף על בסיס אורגני- טבעי היות והוא איננו גורם לעצירות! יש מקום לחשוב על מולטי ויטמין כגון: פרנטל או 9 חודשים (אלטמן) ואז אפשר לחסוך את כל הנטילת של הכדורים הנ"ל בכדור אחד (או יותר בפרנטל) ובכך גם לקבל ויטמינים ומינראלים אחרים החיונייים בזמן ההריון וההנקה. בבריאות טובה ושיהיה במזל טוב!

22/02/2004 | 01:08 | מאת: כלנית

22/02/2004 | 09:00 | מאת:

כלנית שלום, נטילת חומצה פולית לפני הריון חיונית למניעת מומים במע' העצבים של העובר, אשר מתפתחת בשבועות הראשונים של ההריון. אין קשר לנטילת התוספין האחרים שציינת. בברכה, רונית ענבר