תזונה לא מאוזנת

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

14/01/2004 | 00:23 | מאת: שירה

התזונה של בעלי מאד לא מאוזנת. הוא אוכל בעיקר פחממות כגון לחם, פסטה, בורקסים, תפוחי אדמה ובטטות. וכבשר הוא אוכל רק עוף. בנוסף הוא אוכל גם קורנפלקס עם חלב וגבינה צהובה. הפירות היחידים שהוא אוכל הם תפוחים, אפרסקים ומיץ תפוזים, וגם הם לא לעיתים קרובות. ברור לי שתזונה כזו מעלה את הסיכוי לבעיות בריאותיות בהמשך (למותר לציין שיש לו עודף משקל קל). יש לי שתי שאלות: אחת עד כמה גבוה הסיכון שלו לחלות במחלות לב, סרטן וסכרת בשלב מאוחר יותר בחיים. שתיים, לאחרונה הצלחתי לשכנע אותו שהוא מתעלל בגוף שלו וצריך ללמוד לאכול ירקות (עד היום הוא לא היה מוכן אפילו לטעום ירק כלשהו בכל צורה לא טרי ולא מבושל) ופירות. מאילו ירקות ופירות כדי להתחיל, מבחינת טעם וערך תזונתי, ואיך הכי כדי להכין אותם (טרים, מבושלים, אחד אחד או תערובת של כמה ביחד)? בתודה מראש שירה

15/01/2004 | 09:34 | מאת:

שירה שלום, לשאלתך הראשונה, ידוע שתזונה נכונה ומגוונת ( דלת שומן רווי וכולסטרול, עשירה בסיבים ועוד...) עשויה להפחית את הסיכון ללקות במחלות מסויימות. הסיכון ללקות במחלות מסויימות מורכב מהרבה מאד גורמים ולכן אין אפשרות להעריך את ההשפעה המדוייקת. לשאלתך השניה, כל פרי / ירק מתאפיין בפיגמנט שונה ובתכולת ויטמינים ומינרלים שונה מכאן ההמלצה לגוון! ירקות טריים תמיד עדיפים על מבושלים כיון שערכם התזונתי גבוה יותר ( הבישול גורם להרס ויטמינים ומינרלים) בברכה, רונית ענבר