איזון ויטמינים ומינרלים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

09/01/2004 | 23:45 | מאת: דניאלה

שלום רב, אני בת 28 והתפריט היומיומי שאני צורכת הוא מועט במזון, אינו מאוזן וכמעט ואינו כולל מינרלים וויטמינים. ידוע שאורי גלר, לדוגמא, וכפי שהוא עצמו מצהיר, צורך עשרות כדורי ויטמינים ביום, כאשר לכל ויטמין התפקיד שלו: מהשחרת השיער ועד התפקוד התקין של כל המערכות בגוף - הייתי מעוניינת לדעת: למי עלי לפנות כדי להשלים את התזונה שלי עם ויטמינים, מינרלים וחלבונים בצורה מאוזנת? אילו בדיקות עלי לעבור על מנת שאדע מה חסר לגופי? בתודה מראש, דניאלה

11/01/2004 | 13:20 | מאת: shay eyal

דניאלה שלום . לשאלתך ויטמינים ומינרלים אשר נלקחים בכמוסות ואומנם הם על בסיס חומרים טבעיים ועליהם חומרים סינטטיים שבוצעו במעבדה לתת להם את אותו מרכיבים כימיים כמו בויטמינים במזון אינם תחליף לאוכל והם מהוים תוספים לתזונה . ישנם שלושה שלבים של חוסרים תזונתיים : 1. חוסר של רכיבים תזונתיים וויטמינים חיוניים שגורם לחולשה של המטופל נראה כבר בבדיקות מעבדה אך לא מובהק ולפעמים האדם לא שם לב לחולשה זאת . 2. חוסר של ויטמינים שגורם להפרעה בתפקוד איברים חיוניים שמתחיל מן האיברים הלא חיוניים ( חולשה בכפות הידיים ,נשירת שיער נימול בכפות ידיים ורגליים חולשה עייפות בעיות מחזור )ועד לחוסר תפקוד באיברים חיוניים (הפרעות בקצב לב וכולי) 3. חוסר של ויטמינים חיוניים שגורם למוות. רצוי קודם כל לעבור לתזונה ידידותית לגוף שתכיל את העקרונות הבאים: א. אכילה של ארוחות מסודרות ולפי שעות קבועות לאכול מתי שרעבים ולא לנשנש בין הארוחות.(ארוחת בוקר,צהריים,ערב (רצוי ארוחה אחרונה בין 18:00 ל21:00 בערב. ב. מיעוט ששל אכילה של מזונות שמכילים סוכרים מזוקקים ופחמימה שלא מדגן מלא , רצוי לא לאכול מזונות אשר מכילים שומנים רוויים : חמאה ,מרגרינה , גבינות שמנות וכולי. ג. להרבות באכילת ירקות ירוקים,כתומים אדומים, אכילה של פחמימה ממשפחת הדגן המלא(לחם מחיטה מלאה ,אורז מלא ,וכולי, אכילה של חלבון מן הצומח :קטמיות למינהם : שעועית,אפונה ,עדשים ,חומוס וכולי.,אכילת דגים אשר מכילים חלבון וסידן בעיקר דגי ים צפוני (בקלה סלמון מקרל )שמכילים גם את החומצת שומן החיונית אומגה 3. קבלת תוספי תזונה רק כתוסף לתזונה ולא במקום תזונה ורק בפיקוח תזונאי או נטורופט שלקח בחשבון את היעילות של התוסף ושהתוסף לא יגרום נזק. בברכת בריאות מהנה שי.

12/01/2004 | 07:11 | מאת: רב תודות

תודה רבה על תשובתך המפורטת : )

11/01/2004 | 21:06 | מאת:

דניאלה שלום, נטילת תוספי מזון אינם תחליף לתזונה מאוזנת ומגוונת! מומלץ לפנות לדיאטנית אשר תתאים לך תוכנית תזונתית אישית בהתחשב במצבך הבריאותי, גילך, הרגלי אכילה ועוד, ותמליץ על תוספי מזון המתאימים למצבך. לשאלתך השניה: ישנן בדיקות שונות המשקפות חסרים תזונתיים , בשלב ראשון מומלץ לערוך בדיקות דם כלליות. בברכה, רונית ענבר

12/01/2004 | 07:13 | מאת: דניאלה