שימוש בג'ל וולטורן למי שלוקה באי ספיקת כליות

דיון מתוך פורום  כירופרקטיקה ובריאות הגב

19/10/2016 | 21:23 | מאת: כץ דוד

שלום רב האם מותר להשתמש בג'ל וולטורן למי שסובל מאי ספיקת כליות ? ואם לא, מדוע ? בברכה דוד כץ

מחקרים הוכיחו כי שימוש בטווח ארוך בתכשירים נוגדי דלקת גורמים לפגיעה בכליות. החולים בסיכון הגבוה ביותר הם אלו הסובלים מהפרעות התפקוד הכלייתי. לגבי גל וולטרן אין מידע זמין ממחקרים קליניים מבוקרים, אך סוברים כי השימוש בתכשיר זה עלול לזרז את ההתקדמות אי הספיקה הכלייתית בחולים עם מחלת כליות. לכן מומלץ להימנע משימוש בגל בחולים עם מחלת כליות מתקדמת. התרופות האנטי דלקתיות גורמות לעליות ריכוז אשלגן בסרום, כולל היפרקלמיה. אני ממליצה לך לגשת לד"ר לכירופרקטיקה לנסות למצוא פתרון טבעי יותר לטיפול בכאבים. בברכה ד"ר אורלי פלטנר - המרכז לבריאות הגב גבעת שמואל - 03-5324702, 077-4195800

מנהל פורום כירופרקטיקה ובריאות הגב