היצרות עמוד שדרה צווארי

דיון מתוך פורום  כירופרקטיקה ובריאות הגב

27/06/2016 | 16:00 | מאת: אורית

שלום בהדמיה היצרות קלה עמוד שדרה צווארי C567 בלטים ואוסטאופיטים . האם יש אפשרות למנוע הדרדרות של ההיצרות או שהרכבת ממשיכה לדהור ?

אורית שלום, בלטים עלולים להופיע גם מתהליכי ניוון וגם מחבלות. כדי לנסות להאט את קצב ההתבלות, במידה ולא הייתה חבלה, צריך להקל על הלחץ המופעל על האזור,לחץ שניתן לכנותו חבלה זעירה מתמשכת,, לדוגמא, עבודה ממושכת מול מסך מחשב כאשר הצוואר מכופף לאחור או נמשך לפנים. דוגמא נוספת הינה השינה על הבטן. אני ממליצה לך לגשת לדר לכירופרקטיקה לבדיקת החוליות. לדעתי דרוש טיפול יסודי בחוליות ובשרירים הממוקמים בצדי עמוד השדרה.במקביל חשוב לבדוק את יציבת הצוואר ולהדריכם באגרונומיה ובתרגילים מתאימים לחיזוק השרירים. אשמח לראותך במרפאתו בגבעת שמואל או בקריית טבעון. בברכה דר אורלי פלטנר המרכז לבריאות הגב 035324702, 0774195800

מנהל פורום כירופרקטיקה ובריאות הגב