נפילה על הגב וקוצר נשימה

דיון מתוך פורום  כירופרקטיקה ובריאות הגב

06/06/2016 | 00:45 | מאת: אופיר

שלום. לפני כ3 חודשים נפלתי על הגב מהמתקן של המתח בשיעור ספורט . הנפילה הייתה מגובה של כ1.5-2 מטר. איך שקיבלתי את המכה הרגשתי חנק כזה שקשה לי לנשום לכמה שניות ואז תקופה של שבועיים בערך לאחר מכן כל פעם שרצתי יותר מכמה שניות שוב פעם היו לי כאבים והיה לי סוג של קשה לנשום. עשיתי צילום של הגב וב"ה הרופא אמר שאין שבר או משו. (אני די חושב שזה יותר בכיוון של הצלעות המכה לא בעמוד השדרה אבל זה בסוג של הצלעות מאחורה לא יודע איך האיזור הזה נקרא). אחר כך המשכתי סתם לרוץ מדי פעם וזה סוג של עבר אבל הכאב עדיין נשאר בקטנה כשאני נגיד שוכב במיטה ומתעקם טיפה אני מרגיש כאב (הוא נמצא בערך בצד שמאל של הגב האמצעי). אבל הכאבים האלה לא ממש מפריעים לי לפעילות יומיומית תקינה ב"ה קצת מציקים אבל מסתדר. בכל מקרה עכשיו חזרתי שוב לרוץ וכל פעם יש לי בצד שמאל כאב  שמקרין לי גם לגב התחתון בזמן שאני רץ וגם קצת אחרי שאני מסיים הריצה עדיין יש את הכאב. בזמן האחרון כמו כן גם אני מתעייף יותר מהר ממה שהייתי יש לי סוג של קוצר נשימה שאיתי גם במנוחה אבל הקטע הוא שאני מרגיש את הקוצר נשימה רק כשאני לבד , כשאני עסוק או עם חברים אני כמעט לא מרגיש אותו מה שגורם לי לחשוב שאולי זה פסיכוסומטי . אבל עדיין אני מתעייף מהר יותר בריצה ומתנשף אחרי 5 דקות דבר שלא היה קורה לי בעבר כלל ועוד להוסיף לכך את כאבי הגב שמלווים את הריצה. קבעתי שוב תור לאורטופד שבוע הבא שייבדוק אולי פוספס משהו בצילום או בפעם הקודמת. הקטע הוא שאני מתגייס עוד חודש וחצי ואני מיועד לקרבי וגם רוצה בכך ואני מפחד שזה יכול לפגוע לי בשירות. האם יש לי מקום לדאגה , והאם יש לך המלצות בשבילי מה לעשות ואולי מושג ממנה הכאבים והקוצר נשימה נובעים? תודה רבה .

אופיר שלום, אני ממליצה לסיים את בדיקת הרופא האורתופד שיתכן שימליץ על בדיקות אבחנה נוספות. במידה והכל תקין, אני ממליצה להגיע לבדיקה אצל כירופרקטור. יתכן וקיימת פגיעה בחוליות הגביות - דורסליות וגם בחוליות הגב התחתון הגורמות להקרנה לרגל. בברכה ד"ר אורלי פלטנר - המרכז לבריאות הגב גבעת שמואל- 03-5324702, קריית טבעון -077-4195800

מנהל פורום כירופרקטיקה ובריאות הגב