כאבי צוואר כתוצאה מתנועה לא נכונה

דיון מתוך פורום  כירופרקטיקה ובריאות הגב

21/05/2016 | 18:56 | מאת: אוריאל

שלום, לפני כשבוע במהלך אימון גופני אינטנסיבי מאוד, ביצעתי מספר סטים של שכיבות שמיכה. לקראת סוף האימון, כתוצאה מתשישות, עליתי משכיבת השמיכה בצורה שאינה נכונה, וביצעתי הקשתה מאוד עמוקה בגב. כבר באותו רגע הרגשתי קליקים חזקים בצוואר, וכאבים חזקים. יום לאחר מכן לא יכלתי כמעט להזיז את הצוואר, וכאב מאוד, ברמה שנשימה עמוקה הכאיבה בגב העליון. ביקרתי אצל רופא משפחה (תור לאורתופד לא היה פנוי), שבדק את טווח התנועה, ביצע בדיקה פיזית, ואמר שזה נראה לו תקין אבל ממישוש נראה שהשרירים מאוד מאוד תפוסים. הביא לי דיקלורן ג'ל וביקש להמנע מפעילות גופנית. היום, כשבוע לאחר הפציעה, יש שיפור מהיום הראשון, אבל עדיין מאוד כואב לי במנחים מסויימים, בעיקר באיזור הצוואר והשכמות. ניסיתי המון דברים - מקלחת חמה, כריות חימום, אני מנסה לבצע מתיחות שונות, ובארבעת הימים האחרונים אני אף נוטל ארקוקסיה שנשארה לי מטיפול קודם, אין שיפור משמעותי. האם זה תקין שזה נמשך כבר מעל שבוע? האם יש חשש לפגיעה חמורה יותר לפי התסמינים שאני מתאר? תודה רבה.

אוריאל שלום, כיון שהמצב אינו משתפר , כפי הנראה יש פגיעה מעבר לשרירים וחשוב לגשת למומחה לבדיקת הגב. ממליצה לך לגשת לד"ר לכירופרקטיקה המתמחה גם בטיפול ברקמות הרכות וגם בהדרכה בתרגול הגוף וביציבה נכונה. מוזמן להגיע לקליניקה שלי בברכה ד"ר אורלי פלטנר -המרכז לבריאות הגב גבעת שמואל- 03-5324702, קריית טבעון 077-4195800

מנהל פורום כירופרקטיקה ובריאות הגב