דלקת בכף יד ?

דיון מתוך פורום  כירופרקטיקה ובריאות הגב

21/02/2015 | 10:14 | מאת: מאוד סובל

שלום בן 33 עם כאבים בתחילת זרת ימין(שליש ראשון) מאז יולי יתכן בגלל עבודה לא נכונה עם העכבר לא בטוח, אך יד ימין היא הדומיננטית .והכאבים אם נדייק בעיקר בכרית שממש מתחת לזרת ומקרינה גם על הקצה של הקמיצה בנוסף לזרת. עשיתי פיזותרפיה לכף היד כולל אולטראסאונד ואמבטייה פרפין אך לא שיפור. (5 טיפולים).בשאר היד אין כאבים.מבדיקת אולטראסאונד של כף יד הכול תקין.הרופא הזריק לי זריקה באוגוסט לכף יד אך גם ללא שיפור. בנוסף קספו הקל מאוד אך ברגע שהפסקתי חזרו הכאבים. בנוסף חייב לציין שיש לי כאבים בשכמות /כתפיים /זרועות ובבית השחי מעל שנה וחצי.הכאב בבית השחי הוא אם נתייחס עליו כעיגול הוא בקצוות העיגול. בדיקת כתפיים עם אולטראסאונד הכול תקין.וצילום עמוד שדרה צווארי c-3-4-5-6-7 התגלה הצרות דיסקוסים.בבדיקה של האורטופד לטענתו תנועות צוואר וכתפיים תקינות . 1. האם לדעתך הכאב בכף היד נובעת אולי בכלל מהצוואר ? 2. האם יתכן שיש לי דלקת בכף יד בגידים המיישרים אך לא התגלה באולטראסאונד ? 3. האם היית שולח אותי לבדיקות נוספות ? 4. מה עלי לעשות לכל הכאבים שאני בטוח שיש קשר ביניהם . האם לדעתך כירופרקטיקה יכולה לעזור בכלל ועוד לכף יד ? האורתופדים די מזלזלים גם שבאתי באופן פרטי לרופא כף יד. 5.האם יתכן שבכלל מדובר בדלקת מוצא בית החזה ? אודה מאוד לתשובתך

22/02/2015 | 11:20 | מאת: ד"ר יואב מוריץ

שלום רב, בנוגע לשאלותך, הכן יתכן כי מקור הכאבים אינו מקומי והוא בעצם מוקרן משרירי השכמה (TRIGGER POINT) או מגירוי שורשי של עצבי הצוואר. האזור אותו אתה מתאר בכף היד מעצבב בחלקו ע"י העצב האולנארי ויתכן כי יש גירוי לעצב זה באזור המרפק. לסיכום, אני מציע שתעבור בדיקה פיזיקלית מקיפה ויסודית. בהתאם לתוצאות הבדיקה יש לשקול האם יש צורך בEMG לברור מקור הגירוי העצבי אם בכלל. כירופרקטיקה היא טיפול שמרני לבעיות אורטופדיות ולכן היא יכולה להתאים לבעייתך. בברכה, ד"ר יואב מוריץ - כירופרקט המעיין 4, מרכז ליגד 2, מודיעין 08-9266335 www.drmoritz.co.il

22/02/2015 | 11:20 | מאת: ד"ר יואב מוריץ

שלום רב, בנוגע לשאלותך, הכן יתכן כי מקור הכאבים אינו מקומי והוא בעצם מוקרן משרירי השכמה (TRIGGER POINT) או מגירוי שורשי של עצבי הצוואר. האזור אותו אתה מתאר בכף היד מעצבב בחלקו ע"י העצב האולנארי ויתכן כי יש גירוי לעצב זה באזור המרפק. לסיכום, אני מציע שתעבור בדיקה פיזיקלית מקיפה ויסודית. בהתאם לתוצאות הבדיקה יש לשקול האם יש צורך בEMG לברור מקור הגירוי העצבי אם בכלל. כירופרקטיקה היא טיפול שמרני לבעיות אורטופדיות ולכן היא יכולה להתאים לבעייתך. בברכה, ד"ר יואב מוריץ - כירופרקט המעיין 4, מרכז ליגד 2, מודיעין 08-9266335 www.drmoritz.co.il

מנהל פורום כירופרקטיקה ובריאות הגב