ממצא בעמוד השידרה

דיון מתוך פורום  כירופרקטיקה ובריאות הגב

03/12/2014 | 23:50 | מאת: בת

שלום רב, אמי עברה ניתוח לפני חצי שנה בעקבות דליפה ספונטנית של נוזל המוח מהאף. הניתוח בוצע דרך האף ועבר בהצלחה. אך לאחר הניתוח באחת הבדיקות של MRI של הגב (איפה שהיה הנקז), נימול לאחר הניתוח התגלה תהליך תופס מקום. לאחר בדיקה נוספת של MRI יותר ברור הוחלט על מעקב בעוד חצי שנה כי נראה כמו ציסטנ ולא גידול כי א עבר האדרה לפי מה שהנתי ( למרות שבראשון כן עבר). הכאבים בגב התחתון היו לאמא גם לפני הניתוח, שנה וקצת לפני.. עשתה CT ולא נראה משהו חריג מדי. כנראה שפשוט הניתוח דחף ( או גרם) לסימפטומיים יותר מוחשיים של מה שהיה לה גם לפני כן. לפי מה שהבנו מהרופא התהליך עובר האדרה בהיקפו ודמם בתוכו. לאחר חצי שנה, ביצע שוב MRI. כל התוצאות התוצאות לפי הסדר: CT ע"ש לומברלי: סקלופינג של חוליה S3 בחלקה האחורי. MRI ע"ש לוברלי: תהליך עובר האדרה הממלא את התעלה בגובה S3. MRI ביקורת: ניתוח MRI של רופא המטפל: הדמם נספג ותהליך דומה לציסטה ע"ש טרלוב. מצרפת גם תוצאות מדף אסותא " גם בבדיקה זו מודגם תהליך בעומק התעלה הסקראלית יותר מימין, בדומה לבדיקות הקודמות רושם שמדובר בשורש אל S3 מימין, רושם שהצביעה סביב התהליך מעט בולטת פחות והיא בעיקרה פריפרית בדומה לבדיקה מ- 05.06.14 בניגוד לבדיקה מ- 03.05.14 שאז הצביעה שהודגמה הייתה יותר מרכזית. לא ניתן לשלול שבבדיקה מ- 03.05 הדגימה שהממצא מעט גם היפראינטנסי ב- T1 וללא גדוליניום האם יתכן ומדובר בדימום בשלבי ספיגה ? אחר ?. בבדיקה הנוכחית התהליך מדגים אות היפואינטנסי בסדרות T1 ו- T2 ומדגים האדרה סביבו, כעת האדרה פריפרית בלבד בדומה לבדיקה מ- 03.05.14. ללא שינוי מהותי קוטר הממצא כ- 8 מ"מ, ללא שינוי. האדרה שהודגמה סביב הפרוצס העוקצני של חוליות L4-5 בשיפור. ללא עדות לתהליכים מואדרים או תופסי מקום אחרים. ללא עדות לתמטים , תזוזות או שינויים הרסניים בחוליות. השאלות שמאוד אשמח לקבל אליהם תשובות ממכם: 1.האם יכול להיות שהדליפה עצמה קרתה לה בגלל שיש ציסטה באיזור? אם כן, מה ניתן לעשות כדי למנוע דליפה בעתיד? 2.לאמא יש עדיין כאבים חזקים בראש, איזור מצח. נתנו לה תרופות (ניורולוג) לשיחרור שרירים בקלוסל במינון ממש גבוה מ"ג 25, 3 פעמים ביום. האם זה לא מסוכן מדי כי לפי מה שהבנתי זה מרפה את כל השרירים ולא רק מה שבראש וכואב. 4.האם יש טעם להמשיך את התרופה לאור הממצאים האחרונים זה כנראה ציסטה ע"ש טרלוב, ולפי מה שהבנתי היא זו שיכולה לגרום לכאבי ראש עקב שינוי לחץ נוזל המוח. 5. מה המצלותיכם לטיפול בציסטה ובכאבי ראש והגב התחתון? 6. אשמח למוע דעה נוספת על הממצאים שתומכים בזה שזה ציסטה ולא גידול. מצטערת על הרבה מלל ושאלות, דואגת מאוד לאמא פשוט. תודה!!!

10/12/2014 | 16:31 | מאת: ד"ר יובל געש

שלום, לצערי זה השאלה הזו היא לא בתחום של כירופרקטיקה. תנסי לשאל בפורום נוירולוגיה או כירורגיה. בברכה, ד"ר יובל געש כירופרקט

מנהל פורום כירופרקטיקה ובריאות הגב