עזרה בפענוח סי טי גב

דיון מתוך פורום  כירופרקטיקה ובריאות הגב

05/10/2014 | 21:53 | מאת: אושרת

שלום אודה אם תוכל לעזור לי אבי בן 70 סובל מכאבי גב כבר בערך שנתיים קיבל זריקות אפידורל וכלום לא עזר הוא עבר בדיקת סי טיוקיבל תוצאה ולא ממש הצלחנו להבין את הבעיה והתור לאורטופד הוא עוד המון זמן נשמח אם תוכל להסביר מה הבעיה וממה הוא סובל והממצאים הם: בלט של הדיסק הבין חולייתי d11 וd12 גורם להטבעה של גבולו האחורי על השק הטקאלי בחלקו השמאלי עם הסתיידות בדיסק בלט קל של הדיסק הבין חולייתי L3-L4,L2-L3 גורם להטבעה של גבולו האחורי על השק הטקאלי בלט אחורי דיפוזי של הדיסק הבין חולייתי L4-L5 גורם להטבעה של גבולו האחורי של השק הטקאלי ולמחאות בשתי התעלות הנויראליות היפרטרופיה של הליגמנטה פלאווה גורמת להיצרות של התעלה הספיניאלית עד כ6 ממ בלט אחורי דיפוזי של הדיסק הבין חולייתי L4-L5 גורם להטבעה של גבולו האחורי של השק הטקאלי ולמלאות בשתי התעלות הנויראליות הסתיידויות בדיסק.היפוטרפיה של הליגמנטה פלאוה לא גורמת להיצרות של התעלה הספינאלית שינויים ניווניים במפרקים הפצטליים ובמפרקים הסקרו-איליאקליים החצרות גרמית של שתי התעלות הנויראליות L5-S1, L4-L5. שינויים ספונדילוטים, שינויים ניווניים בדיסק הבין חולייתי L5-S1,L4-L5 עם התפתחות של גז. דיסקים צרים,ליסטזיס L5-S1 על רקע דיסקופטיה, הסתיידות באאורטה ובענפיה. סליחה על אורך התוכן מאוד אשמח לקבל תשובה כי אבי קצת חושש שמשהו לא בסדר תודה ולילה טוב

18/10/2014 | 10:38 | מאת: ד"ר יואב מוריץ

בפענוח מתוארים שינויים שחיקתיים והייצרות תעלת השדרה וחורים מהם יוצאים העצבים. ממצאים אלו יכולים להסביר כאבי גב תחתון ורגליים. כמובן שיש להתייחס לתוצאות רק ביחס להיסטוריה רפואית ובדיקה גופנית רלוונטית. בברכה, ד"ר יואב מוריץ כירופרקט המעיין 4 מרכז ליגד 2 מודיעין מרכז רפואי אסף הרופא צריפין

מנהל פורום כירופרקטיקה ובריאות הגב