yhpuk cprhm, shxe

דיון מתוך פורום  כירופרקטיקה ובריאות הגב

26/01/2014 | 00:00 | מאת: פטר

לפני שבועיים היה לי ארוע של כאב בגב התחתון שבמשך היום התפתח לכאב מקרין לאורך הירך מקדימה של רגל ימין כאשר מוקד הכאב היה בברך. הכאב היה כה עז שבמשך שבועיים לא הייתי מסוגל לדרוך על הרגל לשבת אולקום מהמיטה. טופלתי במשכחי כאבים ו-NSAID בוצע CT עם האבחנה הבאה: L3/L4 - בקע פורמינלי מימין עם לחץ על שורש עיצבי של L4 מלווה במחיקת שומן אפידורלי. L4/L5 בלט דיסק אחורי דיפוזי עם לחץקל על שק תקלי. L5/S1 בלט דיסק אחורי עם לחץ קל על שק תקלי והסתיידות ב-PLL. ניוון דיסקלי עם תופעת וקום. (אני בן 58) 1. האם עם הקלת הכאב ניתן לחזור לפעילות? האם אני עלול לגרום נזק נוסף? האם כאשר מופיע כאב אני חייב להפסיק? (לשבת, ללכת)? 2. כיום מוצעים טיפולים רבים שמבטיחים החלמה, החל מניתוח וכלה בדיקור דרך כירופרקטיקה ופיזיוטרפיה. מהו הצעד הבא שאני אמור לעשות כדי למצוא טיפול שמתאים לי? כי אני מאד מבולבל. פשוט לא יודע למי לפנות. האורטופד בקופה לפני שראה את תוצאות הבדיקה נתן לי המלצה למנתח מניסיונו האישי. אני לא מקבל את זה כפשוטו. קיבלתי דיעה שניה מאורטופד אחר שאמר שהממצאים כלליים מדי ואינם בהכרח מצביעים שהכאב מקורו באחד מהם ועלי להמתין מספר שבועות לפני הצעד הבא.

26/01/2014 | 00:02 | מאת: פטר

02/02/2014 | 17:51 | מאת: ד"ר יובל געש

שלום פטר, יש טיפול כירופרקטי יעיל ובטוח לפריצת דיסק. חפש כירופרקט שעובד עם מיטת flexion distraction. בנוסף יש תרגילי מתיחה וחיזוק ספציפיים שתקבל מהכירופרקט. מומלץ גם הליכה בבריכה וקרור מקומי של אזור L3-4. בהצלחה, דר' יובל געש כירופרקט

03/02/2014 | 12:27 | מאת: פטר

תודה. התלחתי טיפול שנקרא NSA. האמת שאני מעט סקפטי. מה דעתך על זה? תודה

03/02/2014 | 21:20 | מאת: ד"ר יובל געש

שמעתי על NSA אבל אין לי ניסיון עם השיטה הזו.

מנהל פורום כירופרקטיקה ובריאות הגב