פחד מניתוח

דיון מתוך פורום  כירופרקטיקה ובריאות הגב

21/10/2013 | 10:44 | מאת: גור

התגלה לבתי בת 12 וחצי עקמת בעמוד השידרה חלק גב אמצעי. לפי חוות דעת ראשונית כנראה היא תצתרך לעבור ניתוח. האם ניתן לחסוך את הניתוח וכיצד. והאם ניתוח שכזה יכול חס ושלום יכול לגרום לפגיעה וסיכון ? בכבוד גור עמוס

24/10/2013 | 14:16 | מאת: ד"ר יואב מוריץ

שלום, בכל ניתוח, בטח ובטח בניתוח עמ"ש יש סיכונים. האלמנטים הקובעים את הצורך בניתוח עקמת הם גיל הילד, שלב ההתפתחות הפיזיולוגי (לפני או אחרי קבלת מחזור וכו'), זוית ומיקום העקמת. מציע להתייעץ עם אורטופד מומחה עמ"ש בנוגע לצורך ואם כן אז לתזמון. אני אישית ממליץ על יעוץ של ד"ר יורם אנקשטיין מאסף-הרופא. בברכה, ד"ר יואב מוריץ - כירופרקט המעיין 4, מרכז ליגד 2, מודיעין 08-9266335 מרכז רפואי אסף-הרופא www.drmoritz.co.il

מנהל פורום כירופרקטיקה ובריאות הגב