גבנון כזה בגב העליון..

דיון מתוך פורום  כירופרקטיקה ובריאות הגב

23/06/2013 | 09:49 | מאת: נתי

שלום , אני בן 18 וכבר שנה ששמתי לב שיש לי כמו גיבנון כזה בגב העליו , אני חייב לציין שהגב שלי גמיש ואני יכול ליישר אותו ולעמוד זקוף , ואין לי כאבי גב כלשהם , וכשאני יושב אני יושב זקוף וגם הגיבנון לא רואים אותו כ"כ שאני שם חולצה אבל בקטנה רואים כזה קצת גבוהה למעלה וזה לא אסטטי. בנוסף הייתי בצו ראשון לפני שנה כשהיה לי את זה והרופא לא אמר לי כלום כשהסתובבתי והתקופפתי והוא לא רשם שום סעיף על הגב , ושיבצו אותי לגבעתי (קרבי) עכשיו אני מבקש ממך שתענה לי לפי המספרים שאני יציין לך ולא תשובה משמעית אחת. 1. האם ניתן לסדר את זה לגמריי ? 2. האם יש גיל שלא ייאפשר לי לסדר את זה? 3. אני רזה מאוד (גובה 1.78 משקל 55) האם זה יכול להיות קשור לזה שזה בולט אצלי ואם אני ישמין לא יראו את זה? תודב רבהה!!! *ואני גם חייב לציין שאף פעם לא הייתי אצל אורטופד או פיזטורפיה או משו כזה אצל רופא.

18/07/2013 | 11:16 | מאת: ד"ר יואב מוריץ

נתי שלום, לפי תיאורך (של הגיבנון ושל נתוני גופך), נראה לי כי מדובר במבנה הטבעי של עמוד השדרה. קיימים כיפופים טבעיים בעמוד השדרב הנקראים קיפוזיס ולורדוזיס, באזור המדובר יש מעבר מקיפוזיס ללורדוזיס וגם הזיז האחורי של החוליות באזור זה גדול במיוחד. השילוב הנ"ל גורם, במיוחד אצל אנשים רזים, למראה של גיבנון. בברכה, ד"ר יואב מוריץ - כירופרקט המעיין 4, מרכז ליגד 2, מודיעין 08-9266335 מרכז רפואי אסף-הרופא www.drmoritz.co.il

מנהל פורום כירופרקטיקה ובריאות הגב