חן תחתון

דיון מתוך פורום  כירופרקטיקה ובריאות הגב

24/12/2012 | 14:57 | מאת: ריקי

שלום רב, אני בת 27. לאחרונה חליתי בסטרפטוקוק חריף (כנראה גם בשילוב עם מחלת הנשיקה) ולאחר מכן החלו לי כאבים בכל מיני אברים בגוף, בין היתר כאב חזק בגב התחתון. הגעתי לאורטופד שעשה לי בדיקה גופנית ולא ראה כל בעיה, ליתר בטחון הוא שלח אותי לצילום רנטגן של עמוד שדרה תחתון.כשהוא ראה את הרנטגן הוא נבהל, אמר שנראה לו שיש שבר דחיסה בחולייה L1 ונתן לי הפנייה לבדיקת MRI (והסביר זאת בגילי הצעיר). בסיכום הביקור הוא כתב "צילום עמ"ש מותני - יישור לורדוזיס, שבר דחיסה ב-L1". קופת החולים שלי עושה בעיות עם ההפנייה לMRI ומערימה עוד ועוד קשיים... היום, לבקשת קופת החולים, מכון הרנטגן נתן לי דיסק עם הצילום ופענוח שעשה רופא אחר (שכנראה עובד עם מכון הרנטגן) והוא כתב: - קומפרסיה בחולייה L1. - מספר גשרים ע"ש "שמורל" בחוליות L1-L4. - היצרות מירווח בין החוליות D12-L1-L2. האם שני הרופאים ראו את אותו הדבר בצילום? מה המשמעות של התוצאות? ומה עושים עכשיו...? תודה רבה על העזרה, אני קצת אבודה עם הפרוצדורות האלה...

21/01/2013 | 20:11 | מאת: ד"ר יואב מוריץ

ריקי שלום, יש לדרוש בתוקף MRI מקופ"ח. שני הרופאים ראו אותו דבר, פשוט הרופא השני פירט גם על דברים אחרים. בברכה, ד"ר יואב מוריץ - כירופרקט המעיין 4 מרכז ליגד 2, מודיעין, 08-9266335 מרכז רפואי אסף הרופא www.drmoritz.co.il

מנהל פורום כירופרקטיקה ובריאות הגב