נימולים באזור חזה/שד/צלעות שמאל

דיון מתוך פורום  כירופרקטיקה ובריאות הגב

08/12/2012 | 08:36 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב, מתנצלת מראש על אורך המייל אך אנסה לפרט כמה שיותר . רקע אודותי: בת 55. אוסטופרוזיס-לוקחת אקטונל. לפני כחודשיים החלו לי נימולים/זרמים באזור שד שמאל קרוב נימולים קבועים ללא הפוגה ממש, (עד היום חודשיים שלמים), תחושה נוראית מעיקה ומציקה!!!!!!, אציין כי אני מאד רזה. יש לי כאב נקודתי כאב כמו לחץ בצלע צל ליד השד וכן נוקרשות צוואר קשה לי להפנות את המבט לצד שמאל יותר מאשר לימין. כמו כן יש לי כאב נקודתי כמו לחץ (דומה לאותו כאב נקודתי בצלע שציינתי כאמור) באזור הצוואר העליון קרוב לגובה הכתפיים (אבל בגב). בזמן האחרון החלו לי נימולים גם בב-2 אצבעות ביד ימין, ונימול בכף רגל שמאל. מה שיותר מציק זה אזור השד/חזה/צלעות צד שמאל בכל או]ן. פניתי לכירורג שד +אולטרסאונד שד -תקין. פניתי לאורטופד שביצע צילום צלעות+חזה-תקין. אמר שזו לא בעיה אורטופדית! פניתי לנוירולוג (פעמיים) אשר אמר שהבדיקה תקינה! רק עתה (לפני יומיים), בוצע לי צילום רנטגן עמוד שדרה צווארי (הרופא לא נתן לי לבצע MRI עמו"ש צוואר/טורקאלי). תוצאות צילום הרנטגן הינם: צילום עמוד שידרה גבי: שינויים ספונדילוטיים עם אוסטיאופיטים קדמיים וצדדיים. צילום עמוד שירה צווארי: שינויים ספונדילוטיים עם אוסטיאופיטים קדמיים. היצרות הרווח הבין חולייתי בגובה C5-6. מה זה אומר? מה דעתךשות? למי לפנות? פשוט אובדת עצות!!! האם תשובת צילום הרנטגן הנ"ל יכולה להסביר את תחושת הנימולים באזור שמאל עליון שאני מציינת? (עוד ברצוני לציין כי כאשר אני נשענת על הידיים יש לי תחושת נימול גם בידיים). כל זה באופן רציף ללא הפסקה במשך כבר חודשיים!!! תודה מראש על תשובתך וסבלנותך האדיבה. בברכה

18/12/2012 | 21:56 | מאת: ד"ר יובל געש

שלום שירה, הצילום מראה הצרות ברווח בין חוליות הצוואר וזיזים בצידי החוליות. אלה יכולים לגרום ללחץ על עצבים ולתחושת נימול וזרמים. פני לכירופרקט לבדיקה קלינית של עמוד השדרה ויוצא לך טיפול מתאים. בהצלחה, ד"ר יובל געש כירופרקט ברודצקי 43, רמת אביב, ת"א 03-6470119 מושב גאליה (ליד רחובות) טלפון: 08-9319149

מנהל פורום כירופרקטיקה ובריאות הגב