בלטי דיסק ושחייה

דיון מתוך פורום  כירופרקטיקה ובריאות הגב

14/09/2012 | 11:26 | מאת: איילה

שלום רב,אני סובלת מספר שנים מכאבי צוואר המקרינים לידיים,וגב תחתון (3 פריצות דיסק מותניות) ובצוואר מבלטי דיסק מ c-4 ועד c-7 הגורמים להיצרויות קלות של תעלות השדרה והצרויות פורמינליות . התחלתי לא מזמן לשחות ואני יודעת רק סגנון אחד חזה.שאלתי פיזיותרפיסט שאמר לי שעליי לשנות את הסגנון לגב.האם זה נכון? תודה איילה

14/09/2012 | 14:37 | מאת: ד"ר יואב מוריץ

איילה שלום, שחיית חזה יכולה להיות בעייתי עם בעיית צוואר ברקע. יישור היתר שנגרם לצוואר כאשר שוחים חזה (בייחוד כאשר מחזיקים את הראש מחוץ למים כל הזמן) יכול לגרום לגירוי של מפרקי עמוד השדרה ו/או העצבים. רצוי לנסות סגנון שחיה אחר או לפחות לדאוג שסגנון שחיית החזה יהיה נכון. שנה טובה, ד"ר יואב מוריץ - כירופרקט המעיין 4, מרכז ליגד 2, מודיעין 08-9266335 מרכז רפואי אסף-הרופא www.drmoritz.co.il

מנהל פורום כירופרקטיקה ובריאות הגב