עמוד שידרה צאוורי

דיון מתוך פורום  כירופרקטיקה ובריאות הגב

18/10/2011 | 16:07 | מאת: דני

בס"ד דר' שלום. הינני סובל מכאבים בכתף שמאל ויד שמאל כולל נימול ב- 3 אצבעות. ישנו הגבל תנועה היסט הראש לצדדיםולמעלה ומטה זה מלווה בכאבים. קושי לשבת בצורה ישרה וקושי בהרמת יד . ביצעתי CT עמוד שידרה צווארי. הממצאים: סחוס הדיסקית הבין חולייתית הודגם בצפיפות תקינה ובעל גבולות סדירים. בקע דיסקית לטרלית משמאל עם היצרות של פורמינה אינטרורטברליה. זיזים אחוריים עם היצרות של תעלה עד 0.9 ס"מ. C6-C7 בקע גדול פאראמדיאני משמאל עם פרגמנט של דיסק בתוך התעלה נראה כסקוסטרציה? סימני מס- אפקט על שק הטקלי ועל תעלת השורש משמאל. C7-D1 ללא סטיות. בלט דיסק- C3-C4 , C4-C5. בקע דיסקליים C5-C6 , C6-C7 עם סימני סקוסטרציה של דיסק C6-C7 . ברצוני לשאול : - מהם הגורמים לפריצת דיסקים בעמוד שידרה צוארי אלו? - האם כירופרקטיקה יכולה לעזור? - האם כדאי להחליף מזרן? אם כן לאיזה סוג?

29/10/2011 | 14:47 | מאת: ד"ר יובל געש

שלום דני, פריצת דיסק צווארי יכולה להגרם מנטייה גנטית (סחוסים חלשים) מיציבה לקויה, משחיקה ועומס הנגרמים בזמן ישיבה ממושכת ומתאונות/נפילות. כירופרקטיקה עוזרת לפריצות דיסק ע"י הסרת הלחץ מעמוד השדרה ומהדיסקים. רצוי להחילף מזרן אם הוא רך מדי או אינו אחיד בתמיכה שלו. כדאי לקנות מזרן קשיח מחברה ידועה שתתן אחריות להרבה שנים על איכותו. בהצלחה, ד"ר יובל געש כירופרקט ברודצקי 43, רמת אביב, ת"א 03-6470119 מושב גאליה (ליד רחובות) טלפון: 08-9319149

מנהל פורום כירופרקטיקה ובריאות הגב