התלבטות - פריצת דיסק קלה עם הקרנה חזקה לרגל

דיון מתוך פורום  כירופרקטיקה ובריאות הגב

11/11/2010 | 13:29 | מאת: MY

שלום ד"ר געש, בת 38, מזה שנים סובלת מכאבי גב בעקבות בלטי דיסק בגב בתחתון. בעקבות תרגיל פילטיס לפני כ 4 חודשים – אירעה פריצת דיסק (קלה) שמתבטאת בהקרנה לרגל ימין, עד לכף הרגל. הכאבים לא פוסקים ופוגעים קשות באיכות החיים. ניסיתי חודשיים של טיפול כירופרקטי אינטנסיבי, חודשיים נוספים של טיפול אוסטיאופתי וכן זריקת SNRB (selective nerve root block). וללא הועיל. מתלבטת איך להמשיך מפה (ומה צריך להיות סדר הניסיונות) – כדי לנסות להימנע מטיפול פולשני נוסף או ניתוח. כמובן שלכולם יש רעיונות חדשים על מטפלים ופתרונות אבל אני עייפה מניסיונות ומכאבים, שלא לדבר על האספקט הכלכלי של כל נסיון כזה) - האם לחזור להתעמל (פלדנקרייז הפעם)? - לנסות להחליף מזרון / לישון על הרצפה? - לנסות מטפל נוסף? אם כן – מהו משך זמן סביר שאחריו – אם לא הושגה הטבה - יש להמשיך הלאה? כל הצעה תתקבל בברכה. תודה רבה מראש! :) מיכל

20/11/2010 | 17:05 | מאת: ד"ר יובל געש

שלום, טיפול כירופרקטי או אוסטאופתי יעיל לבעיה זו. ברור שאחרי נסיונות רבים של טיפול ללא תוצאות את עייפה מהכאבים ומהטיפולים. אני ממליץ בשלב ראשון על כירופרקטיקה בשיטת flexion-distraction בשלוב עם הליכה בבריכה. הטבה במצבך צפויה כבר אחרי שבועיים. בשלב הבא פלדנקרייז בא בחשבון. בהצלחה, ד"ר יובל געש כירופרקט טורטשינר 1, רמת אביב 03-6470119 ארז 308, גאליה 08-9319149

20/11/2010 | 22:01 | מאת: MY

מנהל פורום כירופרקטיקה ובריאות הגב