טיפול לאחר נתוח גב

דיון מתוך פורום  כירופרקטיקה ובריאות הגב

15/12/2003 | 20:25 | מאת: זואי

שלום ד"ר עברתי לפני 4 חודשים טיפול בבלט דיסק על ידי הזרקת חומר כיממופפאין L5 - L4. היתה הטבה למשך שבועים. לאחר מכן החלו להופיע כאבים לא כל כך קשים. בדיקת הרופא המנתח לפני חודש העלתה כי אין בעיה אורטופדית, מאז החודש האחרון הכאבים נהפכו נוראים. בדיקת סי טי העלתה לגבי L5 L4 בלט דיסקלי היקפי עם מרכיב אחורי נוטה מעט לצד שמאל גורם לאמפריסה על שק תקלי ולוחץ על שורש L4 משמאל,קיימת הצרות של הנקב הבין חוליתי המשאלי ללא הצרות משמעותית ולגבי L4 L3 בלט דיסקלי היקפי עם אמפרסיה על שק תקלי. כיצד יתכן 4 חודשים לאחר נתוח בלט דיסק באותו מקום והאם יש פתרון על ידי כירופרקט סליחה על המון שאלות

15/12/2003 | 23:00 | מאת: ד"ר צחי כהן

זואי שלום רב, בשנותי ככירופרקט נתקלתי , לצערי, במקרים לא מעטים של התערבות רפואית חודרנית לפני כל נסיון אלטרנטיבי ופחות פולשני. יש לי כבוד רב לעולם הרפואי הקונבנציונאלי, אני עצמי כמובן נעזר בו במסגרת עבודתי וכן בחיי הפרטיים, אך לצערי, קיימת גם פזיזות בהחלטות פולשניות. ההחלטה הפולשנית נראית, לכאורה, זו ש"תעשה את העבודה", אך לצערי אין היא תמיד ההחלטה הנכונה. ומכאן מקרים של הישנות הבעיה, גם תקופה קצרה לאחר הטיפול. כירופרקטיקה בהחלט יעילה מאוד בבעיות מסוג זה. עם זאת אני מוצא שקשה יותר לטפל באותה יעילות אחרי שנעשתה התערבות פולשנית כלשהי. כדאי בכל זאת לנסות. בהצלחה וכל טוב.

מנהל פורום כירופרקטיקה ובריאות הגב