כאב עמום באזור בטן שמאל ומותן שמאל.

דיון מתוך פורום  כירופרקטיקה ובריאות הגב

29/10/2003 | 12:29 | מאת: אורי

שלום רב. מאז פברואר האחרון אני מרגיש כאב עמום חלש (קשה לתאר זאת ככאב, אולי תחושה מציקה) בצד השמאלי של הבטן. הכאב הינו דינמי בעוצמתו - מידי פעם מציק יותר, מידי פעם לא מורגש כלל. לרוב נמוך, ברקע. בד"כ מתגבר עם שעות היום - בבוקר הכי פחות, בצהריים ערב יותר. כמו כן דינמי במיקום - משמאל לטבור, בחלק העליון יותר של הבטן (איזור השריר העליון השמאלי) או באזור המותן. בוצעו: בדיקת דם תקינה, אולטראסאונד איברים פנימיים (במרץ) תקין, אולטראסאונד רקמות רכות (אפריל) תקין, צילום מעי דק עם חומר ניגודי (יוני) תקין. כירורג הפנה לרופא גסטרו שלא מצא סיבה לבירור - לא סובל מבחילות או שלשולים.אין אנמיה. כירורג אחר טוען שכנראה מדובר בשרירי קיר הבטן. שניהם אבחנו בקע טבורי זעיר וחולשה באזור משולש הסלבך, לטענתם לא זה מקור התחושה שלי. בחודשיים האחרונים עיקר התחושה מתמקדת באיזור השריר העליון השמאלי, המותן השמאלית והגב, כאשר לפחות למותן ולגב יש סימנים ברורים של מקור שרירי - תנועה הרמה מחזקות תחושה. כשאני ממשש את המותן, ואת הגיד העובר שם אני מרגיש ממש כמו שריר תפוס. אני יושב כל היום מול המחשב - ככל שהיום עובר בד"כ מתגברת התחושה. יש לציין שבינואר נולדה לי בת ואני מחזיק אותה ביד שמאל. שאלתי - האם אכן יתכן כי התחושות הן אכן ממקור שרירי כתוצאה מהרמה, ישיבה ויציבה לקויה כשם שסבור אחד הכירורגים? תודה רבה!

29/10/2003 | 17:49 | מאת: ד"ר רונן רפאל

שלום אורי, אכן כן, ייתכן כי בעייתך נובעת ממקור מכאני. כלומר, בעיה המושפעת מפעולות גופניות. אולם, אין הדבר מחייב כי הבעיה מקורה בשרירים. בירור כירופרקטי ( " משקפיים שונות") יכול לשפוך אור על מקור הבעיה. בהצלחה

מנהל פורום כירופרקטיקה ובריאות הגב