בדיקת קשר בין גב לכאב רקטלי

דיון מתוך פורום  כירופרקטיקה ובריאות הגב

24/08/2003 | 14:16 | מאת: אביב

סובל למעלה משנה מכאב רקטלי המופיע לאחר היציאה ונמשך כל היום. בהמשך הכאב מוקרן גם לעכוזים. ברורים פרוקטולוגים לא העלו דבר. יש לי מדי פעם רגישות בגב התחתון (לא משהו וממזמן) אך איני מרגיש כל קשר בין הגב לכאב זה. האם יכול להיות קשר בין גב לכאב רקטלי מוגבר? אםכ, האם בכלל ניתן לבדוק זאת ע"י כירופרקטיקה? בתודה, אביב

24/08/2003 | 23:06 | מאת: ד"ר רונן רפאל

שלום אביב, האזור הרקטלי מקבל את העצבוב שלו מצבר עצבים היוצא מהגב התחתון. כך שכאב באזור הרקטלי יכול להיות מוקרן מהגב התחתון. דר' לכירופרקטיקה מוסמך, יכול בעזרת בדיקות אורטופדיות ונוירולוגיות לאבחן את בעייתך. סימפטומים נוספים כהירדמויות הישבן ובעיות בסוגרים (שינויים במתן שתן וצואה - מבחינת כמויות, תדירות, נזילות וכדומה) יכולים להצביע על קשר ישיר לגב ודורשים טיפול מהיר בבעיה. בהצלחה

22/09/2003 | 13:17 | מאת: אוסנת

אני סובלת במשך השנתיים האחרונות מכאבי גב תחתון אשר מקרינים לאזור המפשעה ,אגן וכן לרגליים. לעיתים הכאב ממש בעצם הזנב ולעיתים הכאב הוא באזור המותניים ממש כמו התכווציות של שרירים. הכאב מוחמר לאחר המחזור ובעקבות מתח ולחץ. יש לציין שאני עובדת עם ילדים קטניםבמשך ארבע שנים ולפני שנתיים הכאב החל בעקבות תזוזה של האגן. אני בת 27 ומתקשה לתפקד עם בעיה זו. בבדיקות שנעשו לא נמצא שום ממצא פתולוגי. האם כירופרקטיקה יכולה לעזור? מה יכול להיות מקור הבעיה?

מנהל פורום כירופרקטיקה ובריאות הגב