עקמת סקוליוזיס-קיפוזיס

דיון מתוך פורום  כירופרקטיקה ובריאות הגב

23/08/2003 | 11:03 | מאת: גילה ג.

בני בן ה-17 עם עקמת של כ-45 מעלות + קיפוזיס דומה. הרופא המטפל שוקל ניתוח - סופית יקבע בבדיקה חוזרת בעוד כ-שלושה חודשים. האם כירופרקטיקה יכולה לעצור ? ואו רק תזיק ? כמו כן בני קיבל צו גיוס ראשון וערך בדיקות ע"י רופא שככל הנראה עם התייחס מאוד שיטחית וללא התייחסות מתאימה למצב החמור של גבו. לבני קבעו פרופיל 72 - ואני מבקשת לדעת האם ידועה לכם כתובת צבאית מיוחדת בנושא זה ,על מנת שאוכל לפנות ולדאוג לפטור משירות ו/או שיעשה צבא אבל עם פטור מהרמת משאות כבדים ומגבלות נוספות שימנעו החמרה לגבו. לתגובתכם המהירה אודה.

24/08/2003 | 22:23 | מאת: ד"ר רונן רפאל

שלום גילה, כירופרקטיקה , בדרך כלל, יעילה בעקמת עד כ- 30-40 מעלות ולא מעבר לכך. יעילות הטיפול מתבטאת בשיפור תפקוד חוליות עמוד השדרה, ואיזון וחיזוק שרירי הגב. בעקמת מעל 40 מעלות חגורה יחודית תומכת או ניתוח הן האפשרויות המקובלות בהתאם למקרה הנדון. בנוגע לצבא, נסי לפנות לחר"פ 542, לייעוץ. בהצלחה

מנהל פורום כירופרקטיקה ובריאות הגב