מהי פריצת דיסק?

דיון מתוך פורום  כירופרקטיקה ובריאות הגב

23/09/2003 | 10:38 | מאת: חנן

מהי פריצת דיסק? מה השלכותיה? האם זה גורם לנכות בשלב מסוים בחייו של האדם?

23/09/2003 | 22:58 | מאת: ד"ר צחי כהן

חנן שלום, פריצת דיסק היא מצב שבו תכולת הדיסק (ג'לטיני במרקמו) שובר את המעטפת הסיבית שסביבו, כתוצאה מלחצים ושחיקה, ומתחיל לזרום ממרכז הדיסק אל הפריפריה. אם הדיסק פורץ לכיוון חוט השדרה ושורשי העצבים היוצאים ממנו, מורגש כאב והקרנה לרגליים (ברוב המקרים). אין הדבר גורם לנכות ! יש עם זאת, (כתוצאה מהכאב) ירידה באיכות החיים, מוגבלות בתנועה, מצבי תפיסה וכו'. התאור הנ"ל כמובן משתנה מאוד מאדם לאדם וממקרה אחד למשנהו. ראיתי כבר במרפאתי אנשים עם אבחנה של פריצה בצילום C.T אך עם סמפטומים מינוריים בלבד. אל תבהל ממילים גדולות אלא תמיד תתיחס למה אתה מרגיש. תודה.

24/09/2003 | 11:02 | מאת: חנן

לד"ר כהן היקר, תודה רבה על התשובה המהירה, ושיהיה חג שמח, שנה טובה והרבה בריאות.

מנהל פורום כירופרקטיקה ובריאות הגב