דלקות חוזרות כתוצאה מניתוח להרמת שלפוחית- חשוב!

דיון מתוך פורום  צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה

26/12/2004 | 11:45 | מאת: mishmish

ד"ר קונדריאה שלום, אימי בת 55 , עברה לפני 7 שנים ניתוח להרמת השלפוחית עם סרט העשוי מרשת וברגים. כתוצאה מניתוח זה היא סובלת מדלקות חוזרות ונמשכות. גם הדליפות נמשכו ולפני 3 שנים עברה ניתוח TVT - שאמנם עזר לדליפות אך הרופא המנתח טען שחשש לגעת בסרט הרשת כדי לא לפגוע בשלפוחית. אימי סובלת נוראות מדלקות והפרשות ולאחרונה רופא שלישי לאחר בדיקה ידנית הציע לנתח על מנת להוציא את סרט הרשת הזה . עוד אציין שאימי ביצעה בדיקה אורודינמית שהרתה שאין דליפות. שאלתי היא מה הסיכונים הכרוכים בניתוח שהוצע לה,האם קיים סיכון שתהיה מחוברת לקטטר לצמיתות, האם יכול להימצא פתרון שאינו ניתוחי- והאם ניתן להמליץ על מומחה בתחום שניתן להגיע אליו לקבלת חוות דעת נוספת. אודה לך על תשובתך.

30/12/2004 | 17:14 | מאת: ד"ר קונדריאה

חסרים פרמטרים רבים להחלטה כגון: שארית שתן ציסטוסקופיה טיפול תרופתי כללי וכו. כעיקרון יתכן מאוד שהוצאת הרשת תועיל והפעולה איננה מסוכנת. ניתן לפנות אלי ליעוץ בברכה דר' אלכסנדר קונדריאה מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה וכירורגיה של ריצפת האגן מרכז רפואי וולפסון חולון טלפון ביחידה: 03-5028490 מרפאות: טשרניחובסקי 1 כרמל צרפתי טלפון: 8337164-04 שדרות ח"ן 11 ת"א טלפון: 5284892-03

מנהל פורום צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה