ציסטוצלה

דיון מתוך פורום  צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה

14/12/2004 | 16:49 | מאת: מיואשת

שלום, אני כעת בהריון. חודש חמישי. מתחילת ההריון סובלת מתחושת לחת בנרתיק וכאבים בבטן תחתונה. יש לי מעין תחושה של גוש בין הרגליים שכואב מאד בזמן הליכה. כמו כן יש לי דליפת שתן במאמץ מאז שילדתי לפני מס' שנים, שהחמירה בהריון הנוכחי. בדיקה העלתה ציסטוצלה. אך יש ויכוח בין הרופאים - אחד טוען שהצניחה גורמת לכאבים והשני טוען שאין קשר לכאבים. מה נכון? תודה!

18/12/2004 | 16:36 | מאת: ד"ר קונדריאה

רוב הסיכויים שהכאב לא קשור לצניחה אלה להריון עצמו ואולי לעצמות החיק. לאחר הלדה פני לברור אורוגינקולוגי וניתן לעזור לך. כנראה ע"י ניתוח בברכה דר' אלכסנדר קונדריאה מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה וכירורגיה של ריצפת האגן מרכז רפואי וולפסון חולון טלפון ביחידה: 03-5028490 מרפאות: טשרניחובסקי 1 כרמל צרפתי טלפון: 8337164-04

28/01/2005 | 08:59 | מאת: ענבל בן-דרור

ניתן לעזור ע"י אימון שרירי רצפת האגן ושרירי יציבה נוספים גם לצניחה, גם לדליפת שתן במאמץ,וגם לכאבים עוד בזמן ההריון. חשוב שההדרכה תהיה ע"י פיזיותרפיסטית המתמחה בתחום ובסיוע מכשיר ביופידבק. בברכה - ענבל בן-דרור פיזיותרפיסטית מומחית בשיקום רצפת האגן.

מנהל פורום צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה