בריחת שתן בהיריון

דיון מתוך פורום  צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה

20/09/2004 | 09:28 | מאת: א.ד

אני בהיריון בשבוע 20, היריון ראשון לאחר טיפולי IVF. אני סובלת מבריחות שתן בזמן שיעול, ומאמץ אפילו קל ביותר. הדבר מפריע לי מאוד מאוד לשגרת החיים ומעסיק אותי מאוד. לציין כי גם לפני ההיריון היו לי אירועים של בריחת שתן במאמץ אבל לא בתכיפות, בכמות ובחומרה שיש לי עכשיו. האם זה הולך להיות מצב קבוע? האם יש משהו שניתן לעשות למניעה וטיפול גם בזמן ההיריון? האם עלי ללכת לרופא? אני זקוקה לעצה דחופה!!!

27/09/2004 | 17:39 | מאת: ד"ר קונדריאה

בהריון ניתן לעשות מעט מאוד ניתן לתרגל את ריצפת האגן לפי הנחיות קורסי הכנה ללדה. לאחר משכב הלדה יהיה מקום להערכת מצבך והחלטה טיפולית בברכה דר אלכס קונדריאה מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה וכירורגיה משקמת לריצפת האגן מרכז רפואי וולפסון טל: 03-5028490

17/10/2004 | 13:22 | מאת: ענבל בן-דרור

דליפת שתן במאמץ גוברת בהיריון. לאחר הלידה המצב יכול לחזור לקדמותו אך יכול גם להחמיר במידה ונגרם נזק נוסף לשרירים, עצבים או כלי דם במהלך הלידה. בפיזיותרפיה לשיקום רצפת האגן יש שימוש במכשיר ביו-פידבק המדגים על מסך את פעילות שרירי רצפת האגן. שרירי רצפת האגן הם שרירים עמוקים ואין אפשרות לראות את פעולתם מחוץ לגוף. פעמים רבות, בעקבות הסבר והדרכה, האשה חושבת שהיא מכווצת את השרירים הנכונים אך בעצם מפעילה רק את השרירים "שמסביב". בעזרת מכשיר הביו-פידבק ניתן לראות ממש את פעולת השרירים. בנוסף, כאשר מדובר בדליפת שתן במאמץ יש ללמוד להפעיל את השרירי רצפת האגן תוך כדי המאמץ. הדבר דורש בתחילה ריכוז רב וקואורדינציה אך הופך בהמשך לאוטומטי ופשוט. תרגול הפעלה מבודדת של שרירי רצפת האגן ללא יישום בפעילות הבעייתית לא יפתור את הבעיה. אין שום מניעה לבצע את התרגול בזמן ההיריון ויש לכך אפילו מס' יתרונות: 1. שיפור בדליפת השתן בזמן ההיריון ולאחר הלידה. 2. תוך כדי שיפור השליטה בכיווץ שרירי רצפת האגן לומדת האשה גם כיצד להרפות אותם ובכך יכולה להקל על מהלך הלידה. וכמובן - בדיקה אצל רופא מומחה בתחום לפני כל טיפול ! בברכה - ענבל בן-דרור פיזיותרפיסטית מומחית בשיקום רצפת האגן

מנהל פורום צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה