שתן מרובה בלילה

דיון מתוך פורום  צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה

13/06/2004 | 15:17 | מאת: דדוש

שלום. אני אישה בת 51 וסובלת משתן מרובה בעיקר בלילה. משום מה אני מתעוררת ברגע האחרון (אני חושבת כך) ואני לא מספיקה להגיע לשרותים לפני בריחת שתן. נוצר מצב שאני חייבת להחליף בגדים תחתונים כמה פעמים בלילה אחד אודה מאוד לקבלת תגובה

14/06/2004 | 16:16 | מאת: ד"ר קונדריאה

התופעה של השתנה לילית ודחיפות ידוע ושכיחה. הטיפול בדרכ פשוט וכולל המנעות משתית משתנים כגון קפה תה קולה וכו בערב והמנעות משתיה משעה מסויימת. במידה ולא יספיק יש לפנות לאורוגינקולוג ולאחר ברור לקבל לעיתים טיפול תרופתי. אין זאת מחלה אלה מצב הפוגע באיכות החיים בברכה

24/06/2004 | 09:14 | מאת: ענבל בן-דרור

בנוסף, אני ממליצה על טיפול פיזיותרפיה לשיפור השליטה בסוגרים על מנת שתצליחי להגיע לשרותים בשלום. בעקרון - לא כדאי ללכת לשרותים תוך כדי הדחף החזק להתרוקן, מכיוון שפעולת הקימה וההליכה בשילוב עם התכווצות השלפוחית מקשים מאוד על עצירת זרם השתן. עדיף להשאר במיטה מס' דקות, לנשום נשימות עמוקות, וכשחולף הדחף החזק - אז לקום ולהתרוקן.

מנהל פורום צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה