חוסר יכולת להטיל שתן לאחר לידה

דיון מתוך פורום  צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה

28/03/2004 | 21:24 | מאת: יעל

שלום רב, ברצוני לקבל קצת פרטים לגבי התופעה הנ"ל: חברתי , בת 30 , ילדה בלידה וגינלית רגילה לפני 9 ימים . מאז איננה יכולה להטיל שתן באופן עצמאי . 36 שעות אחרי הלידה חובר קטטר ואחריו חוברה צינורית ישירות לשלפוחית השתן וזאת דרך הבטן. לא נערכו שום בדיקות אורולוגיות והיא שוחררה מבית החולים עם הוראה להמשיך לנסות ובנתיים להיות מחוברת לצינורית. 1. היכן ניתן לקרוא פרטים על התופעה ? 2. ממה היא נגרמה ? ( אולי לידה ארוכה וקשה כ- 30 שעות ) 3. האם מדובר על נזק בלתי הפיך ? 4. מה שיטות הטיפול והיכן ניתן לבצען ? 5. מתי ניתן להעריך כי תחזור לה יכולתה ? תודה וסליחה על מטר השאלות , חשוב לי לעזור לה ולכוון אותה עד כמה שניתן. יעל

29/03/2004 | 17:13 | מאת: ד"ר קונדריאה

חסרים פרטים לגבי מצבה לפני ההריון והלדה וכן פרטים רפואיים נוספים. כעיקרון במידה והמצב היה תקין לפני הלדה יש סיכוי טוב שיחזור לקדמותו. על אף אי הנעימות הכרוכה- יש הגיון בטיפול שניתן ובהמתנה! בכול מקרה יש מקום לברור אורוגינקולוגי מלא אצל אורוגינקולוג מומחה. בברכת בריאות שלמה

מנהל פורום צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה