כריתת רחם

דיון מתוך פורום  צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה

05/07/2015 | 18:08 | מאת: ורדה

אני בת 58- יש לי צניחה של הרחם והנרתיק- הומלץ על כריתת רחם והרמה של הנרתיק.ברור ואני מרגישה בעצמי שהנרתיק צנח. אך לא מובן לי מדוע הומלץ על כריתת הרחם ואיך זה יכול לשפר את המצב?הרי אם מוציאים איבר - נותר חלל - אפשר הסבר קצר תודה ורדה

שלום רב, כריתת רחם נרתיקית בגילך, כאשר קיימת תניחה משמעותי של הרחם, היא הפרוצדורה הנכונה לבצע. הוצאת הרחם אינה משפיעה במאומה על חלל הבטן, כיוון שנפח הרחם בגילך (בתקופת גיל המעבר) הוא קטן, ואין שינוי משמעותי בחלל הבטן כאשר מוציאים את הרחם. יש לבצע כמובן תיקון טוב של כיפת הנרתיק וקירות הנרתיק. בהצלחה, דר. אלקלעי

מנהל פורום צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה