בריחת שתן אחרי לידה

דיון מתוך פורום  צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה

15/03/2015 | 17:10 | מאת: שרית

ילדתי לפני 10 ימים בלידה טבעית ומאז הלידה אני לא מצליחה להתאפק כאשר שלפוחית השתן מלאה, בורחת לי כמות גדולה של שתן לפני שאני מספיקה להגיע לשירותים. אם משהו מצחיק אותי, הצחוק יכול לגרום לדליפה של כל השלפוחית ואני לא מסוגלת לעצור. האם זה נורמאלי אחרי הלידה? וזה אמור לעבור בקרוב? תודה!!!

שלום רב, דליפת שתן לא רצונית לאחר לידה היא שכיחה יחסית, ובמרבית הנשים (מעל 90%) חולפת את קרובה מאד ללידה ולכן, צריך להמתין בסבלנות - רוב הסיכויים שדליפת השתן תחלוף. ממליץ שתתחילי לבצע פיזיותרפיה לרצפת האגן כחודשיים לאחר הלידה, ותתמידי בכך. ב ב ר כ ה , דר. אלקלעי

מנהל פורום צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה