צניחת אברי האגן

דיון מתוך פורום  צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה

18/03/2012 | 10:59 | מאת: דליה

אני בת 49. כבר כמה חודשים שמדי פעם בשעות הערב אני מרגישה בקרקעית האגן בליטות שנראות לי כמו צניחה של איברי האגן. נבדקתי אצל רופאת נשים וסיפרתי לה על כך. היא אמרה שבבדיקה שלה היא לא מרגישה בעיה. שהטיפול היחיד שיש במקרה של צניחת איברים הוא ניתוחי. היא המליצה לי לעשות התעמלות פילטיס או יוגה שמיועדת לאיברים הנשיים. האם זוהי המלצתך? למה אין תרגולי פיזיותרפיה או הדרכה במסגרת קופת חולים במטרה למנוע החמרה של המצב? שאלה נוספת - האם נסיעה על אופני כושר מחמירה את צניחת האיברים הפנימיים באגן?

19/03/2012 | 08:54 | מאת: ד"ר קונדריאה

הטיפול הוא ניתוחי. אופני כושר לא יעזרו למצבך אך התעמלות חשובה מאוד לגוף ולבריאות לכן אין זה יהיה נכון להפסיקה.

20/03/2012 | 12:00 | מאת: דליה

אני נוהגת להתאמן על אופני כושר. האם זה מזיק? אני לא נוהגת להתעמל. האם פילטיס או יוגה נשית יעזרו לרצפת האגן? השאלה הכי חשובה: האם מדובר בתהליך בלתי הפיך, או שניתן לעשות משהו כדי לתקן או לעצור את ההידרדרות?

מנהל פורום צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה