בעיה במתן שתן לאחר ניתוח לשיקום רצפת האגן

דיון מתוך פורום  צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה

09/08/2011 | 23:15 | מאת: מרים

אני בת 65 עם 3 ילדים בוגרים. לפני 20 שנה הוצאו בניתוח הרחם והשחלות, לפני 12 שנה נותחתי עקב carcinoid. אני נוטלת באופן קבוע אמלודיפין 5 מ"ג להורדת לחץ דם וסימבסטטין לטיפול בכולסטרול. לפני 10 ימים עברתי ניתוח לשיקום רצפת האגן כולל השתלת רשת, ולמחרת סבלתי מחום גבוה. נסיונות להסרת הקטטר נכשלו (לא הצלחתי לרוקן את השלפןחית) ושוחררתי לביתי ביום החמישי לאחר הניתוח עם קטטר. לאחר 48 שעות בבית עלה חומי ל38.5 מעלות, חזרתי לבית החולים ואושפזתי. אני מקבלת אנטיביוטיקה והחום ירד אחרי יומיים. אתמול בוצע "תיקון" שכלל חיתוך של הרשת ליד צינור השתן ובזמן ה"תיקון" איתר הרופא מה שהוא כינה collection שהבנתי שזה מצבור של פסולת דמית מזוהמת, והוא אמר שזאת יכולה להיות הסיבה לעליה בחום הגוף. בתקופת האשפוז החוזר בארבעת הימים האחרונים נעשו שני נסיונות נוספים לנתק אותי מקטטר ובשניהם למרות מתן שתן (בכמות קטנה יחסית) לא רוקנה שלפוחית השתן וגם במקרים אלה נאלצתי לחזור לשימוש בקטטר. שאלות: 1. לדברי הרופא בעת הניתוח השימוש בקטטר הוא זמני ונמשך בד"כ בין יומיים לשבוע. אצלי כאמור עברו 10 ימים. האם זה חריג? האם יש סבירות שהנושא לא ייפתר ואהיה תמיד נזקקת לקטטר? 2. נאמר לי שהתופעה של אי ריקון השלפוחית נובעת בד"כ מבצקת בשלפוחית השתן. האם יש טיפול תרופתי לבצקת? 3. מאז הניתוח איני לוקחת את התרופה להורדת לחץ הדם. לחץ הדם שלי בעשרת הימים האחרונים היה נמוך ממה שהוא בד"כ עם התרופה. בחלק של התקופה כשהיה לי חום גבוה לחץ הדם היה 80/40 בערך, ומיד אחרי הניתוח ושוב עכשיו 125/70. האם יתכן שלחץ הדם הגבוה שהיה לי ב-6 השנים האחרונות נובע מהבעיות בריצפת האגן ושהניתוח פתר את הבעיה?

15/08/2011 | 08:46 | מאת: ד"ר קונדריאה

לאחר שתחלימי מהדלקת המקומית יש להניח שההפרעה במתן השתן תסתדר כוון שהניתוח פןרק בעצם. אין לך כעת ברירה אלה לקבל את הטיפול המוצע ולהחלים לאחר מכן יש לשקול המשך טיפול מתאים. לחץ הדם קשור למתח ולדלקת ויחזור למה שהיה לפני הניתוח לכשתחלימי. בהצלחה

מנהל פורום צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה