כ-6 שנים לאחר ניתוח TVT עדיין יש דליפת שתן

דיון מתוך פורום  צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה

17/06/2010 | 16:24 | מאת: רחל

עברו כ6 שנים לאחר ניתוח להרמת כיס השתן ואני הולכת בתדירות גבוהה לשירותים ,לא מצליחה לשלוט ,משמע מהרגע שיש לי את הצורך להתפנות ועד שזה קורה זה קצר מאוד.ולרוב זה כבר יוצא לי. המצב הזה הוא לאורך כל ה6 שנים הללו כמובן שבמצב של קור(ממזגן או ממזג האויר זה מחריף את הבעיה)מה אני יכולה לעשות?

18/06/2010 | 22:43 | מאת: ד"ר קונדריאה

הניתוח הוא להפסקת דליפה במאמץ את מתארת כעת שלפוחית רגיזה שהיא בעיה שונה שהפתרון לה הוא בדרכ תרופתי. בברכה

24/06/2010 | 20:52 | מאת: רחל

אני בת 45 בלידה הרביעית לפני 12.5 שנים נקרע לי הנרתיק בלידה ולא תפרו אותי.נשארתי כך עד שלאחר כ-5 שנים צנח לי כיס השתן ולא שלטתי במתן השתן. עברתי ניתוח לתיקון הנרתיק ולהרמת כיס השתן. למחרת בבוקר כשהוציאו לי את הקטטר עמדתי והשתן זרם ללא שליטה,בצילומים שנערכו באותו רגע לא ידעו להסביר את הבעיה.ניסיתי תקופה קצרה כדור המסדיר את תכיפות מתן השתן אבל זה עשה לי כאב ראש והרופאים לא המליצו על המשך לקיחתו. עכשיו בנוסף למה שתארתי קודם שנגיעה במים או מיזוג קר מיד גורמים לצורך להתפנות.חוץ מזה ללא התראה מוקדמת מהרגע שאני מרגישה צורך להתפנות ועד שאני רצה לשירותים כמובן אם הם קרובים זה ענין של שניות לפעמים,ולפעמים לצערי זה יוצא לי עוד לפני שאני מגיעה לאסלה.ביום יום אני מצמצמת את השתיה ,לוקחת מרווחים גדולים של הפסקת השתיה לפני שאנייוצאת מהבית ולמרות זאת פתאום באמצע הרחוב קורה לי מה שתארתי קודם שאני לא מצליחה לעצור את השתן. אשמח לקבל ממך עצה מה לדעתך יכול לעזור לי חוץ מהמנעות משתיה ושימוש בפדים. בתודה רחל

24/06/2010 | 20:52 | מאת: רחל

אני בת 45 בלידה הרביעית לפני 12.5 שנים נקרע לי הנרתיק בלידה ולא תפרו אותי.נשארתי כך עד שלאחר כ-5 שנים צנח לי כיס השתן ולא שלטתי במתן השתן. עברתי ניתוח לתיקון הנרתיק ולהרמת כיס השתן. למחרת בבוקר כשהוציאו לי את הקטטר עמדתי והשתן זרם ללא שליטה,בצילומים שנערכו באותו רגע לא ידעו להסביר את הבעיה.ניסיתי תקופה קצרה כדור המסדיר את תכיפות מתן השתן אבל זה עשה לי כאב ראש והרופאים לא המליצו על המשך לקיחתו. עכשיו בנוסף למה שתארתי קודם שנגיעה במים או מיזוג קר מיד גורמים לצורך להתפנות.חוץ מזה ללא התראה מוקדמת מהרגע שאני מרגישה צורך להתפנות ועד שאני רצה לשירותים כמובן אם הם קרובים זה ענין של שניות לפעמים,ולפעמים לצערי זה יוצא לי עוד לפני שאני מגיעה לאסלה.ביום יום אני מצמצמת את השתיה ,לוקחת מרווחים גדולים של הפסקת השתיה לפני שאנייוצאת מהבית ולמרות זאת פתאום באמצע הרחוב קורה לי מה שתארתי קודם שאני לא מצליחה לעצור את השתן. אשמח לקבל ממך עצה מה לדעתך יכול לעזור לי חוץ מהמנעות משתיה ושימוש בפדים. בתודה רחל

מנהל פורום צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה