דלקות שתן

דיון מתוך פורום  צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה

10/06/2010 | 23:31 | מאת: רבקה

שלום, שמי רבקה בת 31 נשואה 8 חודש'. אני ובעלי ביחד 3 שנים, בתק' שהיינו חברים התחלתי לסבול מדלקות שתן שחזרו ונשנו וחזרו ונשנו.. בעלי הוא האדם היחידי שקיימתי איתו יחסים . יש לציין שאני אדם בריא ללא הריונות/הפלות/ עבר רפואי. ברור לי שבעת היחסים ביננו מתבקש לרוב שהדלקות שתן יגיעו. לאחר כמה ברורים אצל רופאים ( ואף רופאה אורוגנקולוגית) קבלתי אנטיביוטיקב מסוג צפוריויט 500 אחרי קיום יחסים ( בנוסף הומלץ לי להטיל שתן לפני ואחרי וכן לשטוף אחרי ולפני )ץ אני גם נוטלת חמוציות על דעת עצמי לחיזוק ומניעה של הנושא. אתמול, לארח כמה חודשים של שקט , חזרה הדלקת. קיבלתי זינט. שאלתי היא כזו: ידוע לי שיש כדור שניתן למניעת הנושא משהו כמו מקרודנטין / אובמין. העניין הוא שאנחנו בתהליכי כניסה להריון , אני חוששת שזה ישפיע.. אני מתנצלת מראש על אורך ההודעה אשמח לתגובה בהקדם רבקה האם הכדור / הטיפול שניתן מונע לצמיתות את העניין? הדבר גורם לי לאי נעימות בשל ההרטבה, מאוד מביך והרגשה של בושה... עוד דבר, אימי סובלת מבריחת שתן עקב 7 לידות , יש קשר גנטי ? קבעתי תור לרופא אונג' אך התור הוא בעוד כמה שבועות. אשמח לקבל ממך עיצה / הרגעה שאכן יש טיפול בנושא, במיוחד במצב של לפני כניסה להריון שבכל הפעמים שהיה לי דלקת, לא היו לי כאבים/צריבות לי פשוט זה מתבטא בכל הפעמים בטפטופים של שתן , ונזילות לא רצוניות. כל הסיפטומים של דלקת עם כאבים וכדומה לא היו במקרה שלי, רק מבוכה של שתן שנוזל. שוב תודה רבקה

15/06/2010 | 09:46 | מאת: ד"ר קונדריאה

מקרודנטין מותר בהריון. המהלך והטיפול שתארת הגיוניים. יתכן והזינט הפסיק להשפיע ונכון להחליפו למקרודנטין. בדרכ עם הזמן הבעיה חולפת מאליה. בברכה

מנהל פורום צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה