דליפה לאחר ביקור בשרותים

דיון מתוך פורום  צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה

13/05/2010 | 21:12 | מאת: נורית

אני בת 57 לאחר ניתוח הוצאת רחם (עקב צניחה) סובלת מדליפת שתן. לאחר בדיקת אורודינמיקה שבה הודיעו לי שאין לי שום בעיה (חוץ מחולשה של שרירים ברצפת האגן דרגה 2 מחמש). הגעתי למסקנה בכוחות עצמי שהבעיה שלי היא טיפטוף לא נשלט מיד לאחר הביקור בשרותיים... השאלה שלי היא: האם באמת קיימת בעיה כזו של חוסר סגירה טובה של הסוגר אחרי יציאת שתן ואם כן האם יש מה לעשות... לפי עצה של הרופא אתחיל בקרוב בתרגיל פיזיוטרפיה לחיזוק השרירים. זאת בלי קשר להבנה שלי את הבעיה.

16/05/2010 | 10:26 | מאת: ד"ר קונדריאה

תרגילי חיזוק מומלצים תמיד. בנושא הטיפטוף עליך לבצע נוהג קבוע של קימה ממושב האשלה בסיום מתו שתן, התישבות מחדש וריקון השארית. בכך ימנע הטיפטוף בהמשך. בברכה

מנהל פורום צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה