תיקון חוזר של TVT

דיון מתוך פורום  צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה

24/01/2004 | 19:59 | מאת: טרזה

שלום אני בת 48 ולפני כ-3 שנים עברתי ניתוח TVT . הנחתוח הצליח באופן חלקי, כלומר אין לפי טפטוף במהלך היום, אך במצבים של שיעול אפילו חלשף יש לי שליפת שתן. אני גרה באיזור הדרום, וכאן מבצעים ניתוחים מסוג אחד, אך נאמר לי שהבסיכוי להצלחה של תיקון חוזר אינו עולה על 65 %. אני מתעייצת איתך- מה לעשות ולאן לפנות באזור אשקלון- באר שבע. כבר עשיתי התעמלות מיוחדת ועדיין אני עושה את התרגילים- אבל אני מעוניינת לפתור את הבעייה אחת ולתמיד. אשמח לקבל מידע ועזרה בתודה מראש טרזה

26/01/2004 | 18:40 | מאת: ד"ר קונדריאה

בהנחה שעברת ברור אורודינאמי חוזר מלא והאבחנה היא עדין דליפת שתן במאמץ. הרי שיש צורך בניתוח חוזר. ניתוח זה עשוי להיות לפי הצורך, אותו סוג ניתוח שעברת או ניתוח אחר. לצערי סכויי הצלחה של ניתוח שני לדיפה תמיד קטנים יותר מאשר של הראשון. אנו לא נוהגים להמליץ על מנתח באופן ספציפי. במצבים כאלו כדאי תמיד לקבל יותר מאשר יעוץ אחד בברכה

מנהל פורום צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה