התרחבות הנרתיק לאחר לידה

דיון מתוך פורום  צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה

18/04/2017 | 22:50 | מאת: שירה

לפני כשנה וחצי עברתי לידה ומאז בעת קיום יחסי מין אין שום תחושה לא לי ולא לבן זוגי הייתי אצל רופא נשים נאמר לי שהכל תקין מה עליי לעשות? כבר ניסיתי פיזיוטרפיה וביצים סיניות

שלום רב, התרחבות הנרתיק לאחר הלידה היא תופעה שכיחה, המשפיעה בעיקר על איכות חיי המין של בני הזוג, כך שאת נמצאת בחברה מכובדת של נשים עם בעיה דומה. לעיתים רבות רופא הנשים אינו מזהה את ההתרחבות הנרתיקית, שהיא פנימית, וכל עוד אינו רואה צניחה ברורה של קירות הנרתיק, הבדיקה הגינקולוגית מתפרשת כתקינה. ישן מספר שיטות לטיפול במצב זה - החל מפיזיותרפיה לרצפת האגן, ביופידבק ולאחרונה - טיפול בליזר נרתיקי לחידוש קירות הנרתיק. אץ מוזמנת להכנס לאתר שלי ולקרוא על האופציות השונות. www.dr-alcalay.co.il בברכה, פרופ' אלקלעי

מנהל פורום צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה