כאבים חריגים לאחר לידה

דיון מתוך פורום  צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה

18/01/2017 | 10:28 | מאת: נטע

שלום, אני 8 שבועות לאחר לידה ארוכה. לאחר הלידה היתה לי בצקת קשה ועשו לי תפר אחד באזור הקרוב לשופכה וכן הייתי מחוברת לקטטר לסירוגין במשך 4 ימים עקב אצירת שתן (אמרו שכנראה עקב בצקת סביב צינורית השתן) וראו גם שארית קטנה באולטרסאונד לפני ששוחררתי הביתה. כיום אני עוד חשה לעיתים רגישות במקום התפר, בעיקר אם אגע בו אך לא רק וכן אם אני עומדת על הרגליים זמן ממושך יש לי כאבים בכל רצפת האגן ובעיקר באזור השופכה. אם אני מתאפקת מעט עם הטלת שתן אז הכאבים חזקים יותר. הייתי בביקורת רופא נשים לאחר הלידה והוא לא התרשם שמשהו לא תקין (לא ציינתי את הכאבים כי שכחתי..) ויש לי תור נוסף רק בעוד הרבה זמן. האם הכאבים האלו תקינים? האם יש סיכוי לשיפור ככל שהזמן מהלידה יתארך? האם יתכן שכל זה קרה עקב תפר לא תקין? מה ניתן לעשות? תודה רבה!!

שלום רב, הקטטר שהיה לך הגן עלייך בפני חוסר היכולת להשתין בצורה אפקטיבית. כאב בנרתיק היא תופעה שכיחה מאד לאחר תפרים באזור , וכיוון שרופא הנשים שלך לא התרשם מבעייה כלשהי - אני מניח שההבראה של הרקמות תקינה. יש סיכוי מצויין שהכאבים יחלפו עם הזמן. בברכה, פרופ' אלקלעי

מנהל פורום צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה