היש צורך בעזרה נוספת?

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

11/08/2002 | 16:39 | מאת: גאיה

ביתי בת שנתיים ושבעה חודשים. יש לה איחור קל בדיבור הנובע מכמה סיבות: אדנואיד מוגדל וליקוי שמיעה קל (25 Db)וחולשת שרירי הפה. היא הולכת לטיפול של קלינאית תקשורת וזו הבחינה שחוץ מעובדת היות יד שמאלה דומיננטית, שהיא אינה משתמשת בידה הימנית. קיבלנו תרגילים לחיזוק שרירי הלשון והפה, כיבוי נרות וליקוק שוקולד וגלידה. הבעיה היא שחוץ מכיבוי נרות היא איננה משתפת פעולה. האם יש צורך בטיפול של פיזיותרפיה או ריפוי בעיסוק? האם אפשר לפנות אליהם באופן פרטי? תודה על התגובה.

כדאי להתיעץ עם הקלינאית המטפלת, בכל מיקרה ניראה לי נכון להפנות את הילדה לאבחון מקיף וכוללני במכון להתפתחות הילד אשר יעשה איבחון במבט"כוללני" לביתך ולא רק על תחום אחד בלבד. ניתן בינתיים, עד לאריכת האבחון, לפנות למרפא בעיסוק אשר יוכל להתחיל להדריך ולבדוק את הילדה ןלא לבזבז זמן יקר. באר לשמיעת, רצוי להתיעץ עם רופא אאג', לבצע מעקב ממושך ולא לנתח מבלי לבצע הערכה של תיפקוד החך, כדי למנוע מצב באו יתברר שחלק מה"חולשה בשרירים" מתבטא גם בחך ודיבורה יפגע ויהפוך למאונפ. בהצלחה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה