אילמות מרצון

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

21/07/2002 | 14:28 | מאת: איתמר

הי. מישהו יכול לומר לי מהי ההגדרה הרפואית\פסיכיאטרית של אילמות מרצון ומהם הסימפטומים של המחלה?

התופעה נקראה selective mutism, עקב העובדה שהיא מתרחשת בעיקר במקומות או מצבים מסויימים, ולא בכל מצב (כמו ילד בביה"ס או מבוגר במקום שמרגיש חרדה חברתית) בעבר נקראה elective mutism, במונח זה היה כלול הראיון שיש מצב נתון בו האדם בוחר שלא לדבר, היו שמות שונים נוספים, הבסיס ההתנהגותי כולל חרדה חברתית והטיפול משלב טיפול התנהגותי, ריגשי ולעתי גם תרופתי!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה