בעיה בתקשורת

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

19/07/2002 | 23:54 | מאת: לא חשוב

שלום רב אני בת 27 ובזמן האחרון מזה שנתיים אני מרגישה שאני סובלת מחרדה כלשהי זה מתבטא בחוסר ביטחון מול קהל או במסגרת שדורשת יצירת קשר עם אנשים בפורום גדול ני חושבת פעמיים לפני שאני אומרת את מה שרציתי להגיד וזה גם במשפטים קצרים ולא תמיד מובנים לאנשים, אני חושבת שאני די אינטיליגנטית אבל משום מה בזמן האחרון יש לי פחד לדבר עם אנשים בעלי סמכות אני עובדת עם ציבור וחייבת להראות ביטחון ולדבר בצורה נכונה ברורה וממוקדת אני רוצה להשתחרר ולדבר בקלות ובאופן שוטף האם התסמינים הללו מעידים על קושי בשפה או הפרעה בתקשורת בנוסף לזה אני מרגישה שהשפה שלי לא מספיק עשירה וקשה לי לשבת ולקרוא ספרים אני לא ממוקדת ולא מרוכזת איך אני יכולה לשפר את עצמי והאם יש ספרים שאני יכולה ללמוד מהם? תודה ושבת שלום

עצם זה שבחרת בשם "לא חשוב" כבר מעיד על בעיה עם עצמך! תפני לקבלת יעוץ של פסיכולוג אשר יעזור לך לברר האם יש בעיה עמוקה בעולמך הפנימי או האם מדובר על קושי שפתי (דבר בלתי סביר אבל צריך לבחון את תפקודך השפתי לאורך השנים) עצם העובדה שאת מספרת על תופעה מהשנתיים האחרונות מרמזת על קשיי הסתגלות יורת מאשר על קשיי שפה, גם עם הבטוי הוא לדעתך שפתי!

29/07/2002 | 22:55 | מאת: eti mann

hi,i have a 11 years old girl.she was born in the us.we spoke english and hebrew at home.she had broblem with her ears as a young kid.we moved to israel and back to the us.i feel she has difficulty to exsspres her self.when she need to talk with us she use the minimum words she can.with her friends she dose better.sould i see a doctor?thank you eti.

30/07/2002 | 11:06 | מאת: ann

pdd

you should have the child evaluated for hearing loss and then seen by a speech therapist who can appreciate the difficulties your child has and make any sugestions, as needed. good luck

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה