פחד קהל

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

20/03/2002 | 10:15 | מאת: ליהי

אני בחורה בת 30 וביום יום אין לי בעיות דיבור. הבעיה שלי כשאני נמצאת עם הרבה אנשים ואני צריכה לדבר, אני נלחצת ונתקעות לי מילים או שאיני יכולה להוציא כלל את המילים ואז אני שותקת ולא משתתפת בדיון. גם כשאני צריכה לקרוא קטע משיר או ממסמך כתוב מול אנשים אני מתרגשת ולא מסוגלת לקרוא, מה לעשות?? זה מפריע לי מאוד ובמיוחד כאמא לילדים. יש לציין שמול משפחתי הקרובה הדבר אינו קורה לי. אשמח לקבל עיצה.

מצבך מוכר וקשור לפחד קהל, ואולי גם לחוסר ביטחון, כדי לברר את התופעה ולנסות להקל תוכלי לפנות למספר מקורות: ראשון ליעוץ פסיכולוגי, אולי גם לקלינאי תקשורת שהינה גם פסיכולוגית (ישנה אחת כזאת, דרך אגודת קלינאי התקשורת), אינני חושבת שניתן ליע לך על ידי קלינאי תקשורת, אבל תוכלי לנסות להתיעץ. ישנם שיטות לטיפול על ידי חיזוק אישיותך והורדת החרדה מהביקורת........וכו' בהצלחה!

21/03/2002 | 09:04 | מאת: ליהי

אפשר לקבל פרטים יותר מדויקים? טלפונים?

21/03/2002 | 15:33 | מאת: עזריאל

לליהי שלום! אני טפלטי במקרה דומה בקינזיולוגיה ובהצלחה!, כדאי לל לנסות את שיטת הטיפול הזאת. בברכה. עזריאל.

24/03/2002 | 08:04 | מאת: ליהי

עזריאל, באמת אשמח לקבל יותר פרטים, אין לי מושג על מה מדובר. תודה.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה