גימגום

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

02/01/2002 | 12:42 | מאת: ליסה רוזנס

ברצוני לשאול האם מצאו שפיזיוטרפיה/ריפוי בעיסוק יכול לעזור לרפות גמגום? באבחון שעשו לבני בן ה- 4.3 שנים מצאו שיש לו שרירים לא מפותחים בלסת ז"א גיוס חגורת הכתפיים לצורך לעיסה "טובה" וגם עוד לא החליט איזה יד הוא הדומיננטי. כאשר היה צריך לקחת חפץ הוא הושיט את שתי ידיו, בהיסוס ען יד שמאל. בתודה , ליסה

את מתארת ילד עם קושי בהתארגנות והיפוטוניה בחגורת הכתפיים, ובהחלט המקום לטיפול אצל רב"ע או פיזיוטרפיה. איך הגעתלקשור את זה לגימגום? התשובה יכולה להיות שיש לבנך קושי בהתארגנות במרחב, בפעולות מוטוריות ויכול להיות שקושי זה מתבטא גם בהיסוסים וחזרות ברצף הדיבור, אשר נשמעים לך כגימגום אבל למעשה נובעים ממקום אחר........................ מקוה שכוון המחשבה מסיעה לך להבין מה הקושי, בכל מיקרה, הוא צעיר מאד ואם יש צורך בהתערבות טיפולית הז בהחלט הזמן לזה. בהצלחה!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה