דיבור לא ברור לאחר צינוריות

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

01/01/2002 | 12:31 | מאת: שושי

שלום בני כבן שנתיים ו10 חודשים. בגיל שנתיים עבר ניתוח צינוירות עקב ירידה גדולה בשמיעה. לפני הניתוח היה לו אוצר מלים בודדות של כ20 מלה, ורוב הדבור לא היה ניתן להבנה. אחרי הניתוח השמיעה היתה תקינה. (15 דציב') לפני כחדשיים התברר כי הצינוריות סתומות והשמיעה שוב לא תקינה(45 דציב). לאחר טיפול אנטי' והומאופטי השמיעה היתה בגדר הנורמה (20 ו15 דציב'). הילד מדבר במשפטים , אך הדיבור בחלקו מאד לא ברור. ברצוני לציין כי כשמוצץ בפיו הוא מזיל רוק. א. כמה זמן לאחר ניתוח צינוריות (במידה והשמיעה תקינה) הדיבור היה צריך להשתפר. ב. האם יכול היותר קשר לרוק בשעת מציצת מוצץ. האם כדאי ללכת לקלינאי תקשרת בהקדם, או לעשות דבר מה אחר. תודה.

הצינורות אמורות לצאת לאחר מספר חודשים ובתקופה שהם במקום צריך להקפיד שלא להרטיב את האוזן כי מים יכולים להכנס לאוזן התיכונה ולגרום לדלקת............ מבחינת הדיבור: אם יש ריור רב יכול להיות לבנך כלל לא נושם דרך האף, וזה נושא לטיפול אצל הרופא. לאחרונה שמעתי על טיפול אלטרנטיבי של שיאצו לנוזלים באוזניים, אולי כדאי גם לך לבדוק כוון זה? יש קשר בין שמיעה לדיבור, אבל יכול להיות שתנועות הדיבור לא מס]יק מדוייקות, וזה לא תמיד קשור קשר ישיר לשמיעה (ברור ששמיעה תקינה הינו תנאי מקשדים לדיבור, אבל ישנם עוד כמה מרכיבים לדיבור ברור, והם לעתים מרכיבים מוטוריים של הפה. האם הוא אוכל אוכל "רגיל" אשר דורש לעיסה והפעלת כוח גס ועדין בפה? כדאי כן לפנות לקלינאי תקשורת אשר תבדוק את תכונות הדיבור, תדריך אותכם ותיעץ באשר לצורך בהתערבות ישירה או רק מעקב צמוד אחר התקדמותו של בנך. בהצלחה!

06/01/2002 | 12:15 | מאת: שושי

תודה על תשובתך. במידה והכל תקין- מהו טווח הזמן לאחר שהשמיעה הפכה לתקינה בו אמור הדיבור "להסתדר" (להיות ברור)., כשמדובר על ילד בגיל זה -שנתיים והלאה. ושוב, תודה.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה