אילמות מתוך בחירה

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

08/12/2001 | 23:45 | מאת: מי מה ידע

בני בן 10 סובל מELECTIVE MUTISM כבר 5 שנים. בדקנו אם זה נגרם עקב טראומה, אך לא הצלחנו לאתר את הסיבות. הוא מתקשר היטב עם הסביבה אך ללא מלל. הוא משוחח רק עם בני המשפחה ועם סבא סבתא ובן-הדוד.דיבורו קולח, מהיר ואין כל הפרעה. הוא ילד עליז, אוהב חיים ובעלי-חיים. טיפלנו אצל פסיכולוגים- אך הטיפולים לא נשאו פרי. מה דעתכם? תודה

בספרות של פסיכיאטריה של הילד מדברים על שילוב של טיפול התנהגותי וטיפול תרופתי, רואים את הבעיה על רקע של "ביישנות" פתולודית, או דיכאון. כותבים על תרופות אנטידיכאוניות שמפחיתות את החרדה בפני אנשים זרים או תקשורת עם אנשים מבחוץ. האם הוא באמת עליז? באמת מתפקד בחברה ובבית הספר ברמה מספיק יעילה כדאי לממש את יכולתו האמיתית? זה חומר למחשבה, קלינאי תקשורת יכולים להואיל רק במידה ומדובר על טיפול משולב עם גורמים נוספים, כמו פסיכיאטורץ טיפול תרופתי, התנהגותי, משפחתי וכו'.

11/12/2001 | 03:29 | מאת: אורלי

שלום לך,! להערכתי (עקב קירבתי המקצועית לעניין,) מומלץ לפנות לטיפול לא מילולי,קיימת שיטת טיפול מעולה בשם SANDPLAY THERAPY אתה יכול לקרוא על זה באתר של SANDPLAY THERAPISTS OF AMERICA, ושם יש גם כתובות של אנשים בארץ שעובדים בשיטה זו. מומלץ בחום!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה